Natuurlijk ongewenste haargroei verwijderen

Ach die ongewenste haren, konden we het, maar zo laten verdwijnen. De haar die we op ons lichaam hebben is hier om ons warm en schoon te houden. Tegenwoordig dragen we kleding en douchen we veel vaker dan in de oertijd. Dus die behoefte aan die laag dons is niet meer zoals die vroeger was.

Er zijn vele manieren om van die ongewenste haren af te komen, maar werken die wel? In deze blog gaan we een aantal natuurlijke manieren benoemen, die echt werken!

Haar verwijderen met kurkuma

Onder de vrouwen in India wordt kurkuma al eeuwenlang gebruikt om haren te verwijderen.

Als je kurkuma op je huid aanbrengt, dan brengt het een plakkerig laagje aan. Dit werkt dus eigenlijk hetzelfde als harsen, maar dan natuurlijk. Als je de kurkuma wegschrobt trek je alle haren met wortels mee, door dit vaak te verhalen verminder je de haargroei, waardoor het na verloop van tijd niet of dunner terug groeit.

Op internet zijn veel kurkuma recepten te vinden die de haren verwijderen. Hier hebben we een simpel recept voor je:

  • Meng 1 tl melk met 3 tl kurkuma poeder tot je een dikke pasta krijgt
  • Verdeel dit gelijkmatig over het lichaamsdeel dat je gaat ontharen
  • Laat dit 20 minuten intrekken, of tot het helemaal droog is
  • Was het af met een schoon washandje, door cirkelvormige bewegingen te maken

laserkliniek maastricht

Puimsteen

De puimsteen heeft een ruwe textuur, hierdoor werkt het perfect om ongewenste haren te verwijderen. Je hoeft slechts met de droge teen over een schone, droge oppervlakte te wrijven, doe dit zachtjes en met cirkelende bewegingen.

De puimsteen heeft poriën die zich aan de haren hechten en deze zullen verwijderen tijdens het wrijven. Als je klaar bent, is het belangrijk dat de huid goed gehydrateerd wordt, de steen kan de huid namelijk een beetje uitdrogen.

Laserkliniek Maastricht

Ben je ten einde raad? Of heb je echt geen zin om iedere maand alles te herhalen? Dan kan je altijd bij laserkliniek Maastricht terecht. Laserkliniek Maastricht kan je helpen van al je ongewenste haren af te komen. Laserbehandelingen werken het beste op een lichte huid met donkere haren.

Lees ook:  Alles uit je GoPro halen

No Replies to "Natuurlijk ongewenste haargroei verwijderen"