Onderhoud van uw bank zelf doen of bank laten schoonmaken?

Het overkomt eenieder wel eens dat er een glaasje wijn omvalt of dat er vettig eten op de bank belandt. Vaak hoor je dat dit de ergste vlekken zijn om uit een bank te verwijderen, maar maak u geen zorgen! Ook voor dit soort hardnekkige vlekken is een oplossing. Zo kunt u op verschillende manier een bank schoonkrijgen, aan de hand van het soort vlek dat er op uw bank zit. Hierbij bestaat wel het gevaar dat uw bank beschadigt kan worden als de schoonmaak op de verkeerde wijze wordt gedaan. In dit geval heeft u ook de keuze voor uw bank laten schoonmaken door een professioneel reinigingsbedrijf.

Zelf proberen de vlek eruit te halen

Voor elk soort onderhoud is het belangrijk dat de bank geheel kruimel-, zand- en stofvrij is. Dit kunt u gemakkelijk met een stofzuiger doen. Nu kunt u de bank grondig gaan reinigen. Hiervoor is het wel belangrijk dat er onderscheid wordt gemaakt in het materiaal van de bank. Zo kan een leren bank het beste worden schoongemaakt met een zachte microvezeldoek en eventueel groene zeep. Hierbij dept u de doek in water met de zeep en wrijft u voorzichtig de vlek uit de bank. Als er te hard wordt geschrobd, dan kunnen er krassen op de bank komen.

Bij een stoffen bank hoeft u minder voorzichtig te zijn. Over het algemeen is stof ook goed schoon te maken met een sopje van lauw water en groene zeep. Als u zoekt voor een iets grondigere reiniging, dan kunt u ook een stoomreiniger gebruiken.

Het onderhoud uitbesteden

Als u toch vreest, dat uw bank beschadigt kan worden bij het onderhoud, dan kunt u altijd uw bank laten schoonmaken. Hierbij wordt gegarandeerd dat uw bank mooi schoon wordt, zonder daar schade bij te berokkenen. Dit werk kan worden gedaan voor zowel oppervlakkige als diepgrondige vlekken. Daarnaast is het ook mogelijk om uw bank te laten impregneren met een vuilafstotende stof. Hierbij wordt u bank bewerkt met een speciale vloeistof, zodat vuil zich niet meer kan hechten aan het materiaal. Zo bespaart u uzelf veel moeite in het verdere verloop!

 

bank laten schoonmaken

Lees ook:  Afvallen doe je met deze tips!

No Replies to "Onderhoud van uw bank zelf doen of bank laten schoonmaken?"