Maak je huis brand schoon

Veel huishoudens houden één keer in de zoveel tijd een grote schoonmaak. Tijdens deze grote schoonmaak wordt alles een keer goed gereinigd en vervolgens weer een paar maanden niet. Als je iedere maand alles een beetje bijhoudt en de klusjes verdeelt over een paar maanden, heb je altijd een huis dat helemaal schoon is en niet een keer in het half jaar. De vloer is ook een aandachtspunt. Iedere vloer kan strepen of krassen krijgen. Bescherm je vloer met stoeldoppen en zorg voor een geschikt poetsmiddel voor jouw type vloer. Met stoeldoppen behoud je de vloer zo lang mogelijk als nieuw zonder krassen.

Het onderhouden van het huis

Wanneer je de grote schoonmaak hebt gehad, zul je het moeten onderhouden zoals eerder benoemt. Houd het bij en het is veel minder werk. Bijvoorbeeld achter de kast stofzuigen. Als je stofzuigt ga je niet elke keer alles verschuiven om erachter te kunnen stofzuigen. Als je dit één keer in de maand doet is het een stuk minder werk dan bijvoorbeeld een keer in de drie maanden of nog langer. Zo kun je allerlei klusjes verdelen over de maanden en heb je niet om de drie maanden een grote waslijst wat je moet afwerken. Wat de meest rommelige uitstraling kan geven aan je huis is een vieze vloer. Dit voorkom je door regelmatig te stofzuigen en dweilen. Verder kun je ook stoelpootdoppen onder je stoel installeren. De stoeldoppen voorkomen krassen op je vloer en vieze strepen. Er zijn verschillende stoeldoppen voor verschillende vloeren of stoelen.

Stoelpootdoppen

Poetsen bij de grote schoonmaak

Als je gaat beginnen aan de grote schoonmaak is het altijd leuker met een muziekje op de achtergrond. Zorg dat je de schoonmaakmiddelen die moeten intrekken zoals ovenreiniger alvast op of in de voorwerpen spuit zodat dit goed kan intrekken. Hang alle dekbedden buiten om te luchten en gooi de ramen open. Begin altijd eerst met opruimen en daarna met poetsen. Maak er een systeem van. Tip bij het ramen wassen: als je strepen hebt na het ramen wassen lost wrijven met een prop krantenpapier die meteen op. Was je ramen niet op een zonnige dag: dan droogt de zon ze voordat jij de kans krijgt. En dat geeft weer strepen!

Lees ook:  Een fijne en goede stageplaats vinden

No Replies to "Maak je huis brand schoon"


    Got something to say?

    Some html is OK