Leuke onverwachte inhakers maak je zó

Inhakers bieden de perfecte mogelijkheid om interactie en engagement te verhogen op social media kanalen, zoals Instagram, Facebook, Twitter en misschien wel Snapchat. Nationale evenementen, feestdagen en sportwedstrijden bieden ieder jaar weer voldoende inspiratie voor de meest creatieve inhakers. Voor echte creatievelingen zijn er ook nog onverwachte gebeurtenissen waar je op kunt inspelen. Door dit goed te doen, eventueel met een flinke dosis humor, dan heb je pas echt een bij jouw merk passende én geslaagde inhaker. We bespreken de leukste onverwachte inhakers op social media!

1.    Hornbach kent de gevolgen zeer hete zomerdagen

In de zomer van 2019 werd voor het eerst sinds de metingen de 40 graden overschreden. Het was voor veel bedrijven een eenvoudige kans om in te haken op dit hitte record. Echter was Hornbach van alle honderden inhakers toch wel degene die de kroon spande met deze creatieve inhaker. De houten tuinhuisjes zijn multifunctioneel, ze zijn op warme zomerdagen ook als sauna te gebruiken. Het zal de afzet niet vergroot hebben, maar het heeft Hornbach wel degelijk in het zonnetje gezet.

onverwachte social media inhaker

2. Toen je nog mocht lachen om grapjes over Rokjesdag

Rokjesdag is de eerste dag van het jaar waarop vrouwen massaal een rokje gaan dragen. Je ziet deze dag vaak wel aankomen in de weersverwachtingen, maar op de inhaakkalender zal deze nooit staan. Toen het eenmaal zo ver was en de media zich er massaal mee ging bemoeien, haakte Gamma op Rokjesdag in met een ludieke actie. Het vond een manier om bladblazers ook in de lente te kunnen afzetten. Ondanks dat duidelijk is dat deze inhaker met een knipoog is, is het nog maar de vraag of zo’n inhaker anno 2020 nog gewaardeerd zal worden.

Onverwachte inhakers social media

3. Dé legendarische keeperswissel van Van Gaal: Krul erin

Het moment van het WK 2014: dé legendarische keeperswissel van Van Gaal. Met nog één minuut te spelen in de verlenging van de kwartfinale tegen Costa Rica kwam Tim Krul in het veld voor Jasper Cillessen. Aan hem was de taak om de strafschoppenreeks tot een goed einde te brengen. Het bleek een psychologische meesterzet. Tim Krul stopte twee strafschoppen en sleepte Nederland naar de halve finale. Het was voor Andrélon hét onverwachte moment om in te haken, want hun shampoos staan natuurlijk bekend voor de perfecte krul.

Social media inhakers blog

4.    Nóg een kaart voor Ramos van PostNL

Kijkers van de wedstrijd Real Madrid – Ajax waren getuigen van een klein wonder. Met een 1-4 overwinning in Madrid overtroffen de Amsterdammers alle verwachtingen. PostNL haakte nog geen half uur na de iconische wedstrijd in op Real Madrid-speler Ramos. Ramos pakte eerder bewust een gele kaart, zodat hij met een schone lei aan de kwartfinale kon beginnen. Hij zag Ajax klaarblijkelijk niet als gedegen tegenstander. Echter kwam hij van een koude kermis thuis, want Real Madrid werd uitgeschakeld. Hopelijk heeft dit kaartje van PostNL hem goed gedaan.

onverwachte social media inhaker

5.    Jumbo was er als de kippen bij

De “World Record Egg” was groot nieuws begin 2019. Een simpele stockfoto van een ei verbrak het wereldrecord aantal likes op Instagram! Het verhaal ging verder, want al snel bleek dat er ‘iets’ in het ei zat en dat de ei ging breken. Dat verhaal terzijde, de hype was voor veel bedrijven een reden om op in te haken. De Jumbo koos duidelijk geen eieren voor haar geld, want de supermarktketen ging de eieren zelfs verkopen en pikte zodoende nog een graantje mee.

Lees ook:  Geld verdienen met oud ijzer

Jeroen van JMProductions

6.    Bij McDonalds is ook een kunstenaar actief

Deze zit waarschijnlijk nog vers in het geheugen: een banaan met duct tape vastgeplakt aan de muur. Op een beurs in Miami werd het kunstwerk verkocht voor maar liefst 150 duizend dollar. Heel de wereld in rep en roer, want wie betaalt er in godsnaam zoveel geld voor een banaan? Het had veel weg van een publiciteitsstunt. En het heeft gewerkt, want de banaan ging viral en grote merken waren er als de kippen bij met een leuke inhaker. Over kip gesproken: McDonalds kreeg de fans op zijn hand met deze inhaker.

onverwachte social media inhaker

"Een inhaker die terugblikt op een moment levert meer reacties op dan een inhaker die vooruitblikt"

7.    Chaos op Schiphol veroorzaakt door piloot

Was het een noodsituatie? Was het een kaping? Even was er heel veel paniek op Schiphol. Nee, het bleek een piloot van Air Europa, die per ongeluk op het verkeerde alarmknopje had gedrukt. Dan maakt opluchting al snel plaats voor humor. Aan de lopende (bagage)band stroomden ze binnen. Met zo’n kinderlijke fouten weet Bol.com altijd wel raad.

JMProductions

8.    Kies de baan die bij je past

De meeste mensen kunnen zich dit moment vast nog herinneren: de verkeerde baanwissel van Sven Kramer op de Olympische Spelen. Sven lag op koers voor goud, maar Gerard Kempers stuurde hem de verkeerde baan in. Sven zakte figuurlijk door het ijs en werd gediskwalificeerd. Zijn al bijna zekere gouden plak verdween als sneeuw voor de zon. Als het nog niet erg genoeg was haakte Randstad in met de slogan: “Kies de baan die bij je past” op deze gebeurtenis. Een passende inhaker die een hoop publiciteit opleverde, maar helaas geen goud voor Kramer.

Onverwachte inhakers social media

"Inhaken loont: inhakers worden gemiddeld drie keer zo vaak gedeeld op social media dan niet-inhakers"

9.    Na Oranje van Chili won op het WK 2014

Grote sportevenementen staan garant voor actuele inhakers. Na de 2-0 winst op Chili slingerde de Hema deze inhaker de wereld in. Een beetje jammer dat je chilipepers niet in een molen stopt, maar dat mocht de boodschap niet verpesten. Nederland was in opperbeste stemming en dat was terug te zien in de aandacht die deze creatieve inhaker kreeg. Wat mij betreft was deze goed voor een finaleplaats.

Onverwachte inhakers social media

10.    Hema geeft Duncan Laurence 12 punten

In aanloop naar de finale van het Eurovisie Songfestival slingerde de Hema de bovenstaande post op hun Facebook pagina. Duncan Laurence kreeg alvast 12 punten van de Hema, het maximum aantal punten dat gegeven kan worden voor een optreden. Uiteraard werd er een koppeling gemaakt naar de welbekende taarten, waar menig succes mee gevierd wordt. Een creatieve inhaker waar heel Nederland van smulde. En het werd nog mooier, want Duncan bezorgde Nederland voor het eerst in 44 jaar de winst op het Eurovisie Songfestival.

onverwachte social media inhaker11.    Toen kwam Dotan in het nieuws

In 2018 viel zanger Dotan behoorlijk door de mand. Hij beheerde een trollenleger waarmee hij zichzelf in een beter daglicht bracht. De Volkskrant ontmaskerde Dotan en bracht het grote nieuws naar buiten. En mocht alle ophef omtrent zijn nepfans en trollaccounts je zijn ontgaan, dan zorgt Bol.com er met deze geniale inhaker voor dat je er toch nog iets van meekrijgt. Bol.com gaf zich 5 sterren voor deze social media inhaker.

Lees ook:  Een photobooth op je trouwfeest

Onverwachte inhakers social media

Hulp nodig bij het opstellen van inhakers?

Ben je door deze blog genoeg geïnspireerd? Dan is het nu het ideale moment om zelf aan de slag te gaan met het bedenken van een aantal leuke posts. Hierbij willen we je nog één ding meegeven: doe het goed of doe het niet. Heb je even geen leuk creatief idee? Laat het los en denk er niet te lang over na. Ga door naar het volgende concept. Een slechte uitvoering kan volgers kosten. Vraag daarom altijd even rond wat je vrienden, familie of collega’s van het bericht vinden. Heb je nog hulp nodig om een social media post te bedenken? Neem dan contact op met onze specialisten en dan helpen wij jou graag verder.

 

Deze blog is mede mogelijk gemaakt door Jeroen van Promoboer – give-aways met logo.

 

No Replies to "Leuke onverwachte inhakers maak je zó"


    Got something to say?

    Some html is OK