Leren programmeren

Programmeren is in onze rap digitaliserende wereld een erg handige vaardigheid om te hebben. Niet alleen zijn er veel bedrijven die zoeken naar programmeurs, student developer en Javascript programmeur, maar het is ook nog eens iets wat erg leuk kan zijn om te doen in je vrije tijd. Programmeren kan voor van alles worden toegepast.

Programma’s

Je kan het inzetten voor het maken van computerprogramma’s bijvoorbeeld, zoals de webbrowser waarin u dit artikel leest, of Word, waarin ik dit artikel typ. Denk ook aan video games, waarin er momenteel vele miljarden omgaan ieder jaar, een industrie met een grotere omzet per jaar dan de film en muziek industrie bij elkaar opgeteld. Maar ook websites moeten geprogrammeerd worden, zoals de website waarop dit artikel staat. In deze tijd zijn er dus erg veel programma’s die je kan leren. Met de tijd zal dit ook alleen nog maar meer worden. Het leren van programma’s kan dus nooit kwaad.

javascript programmeur

Soorten

Als u wilt leren programmeren is het handig om van tevoren te weten wat je wil doen ongeveer. Welke richting je uit wil met je programmeren maakt namelijk uit voor de taal die je wilt leren. Wil je bijvoorbeeld websites gaan bouwen, dan kan python handig zijn, waarmee websites als Google, Netflix en Instagram zijn geprogrammeerd. Maar er zijn nog veel meer talen, zoals HTML, Java en C. Doordat het zo uitgebreid is, kan het verstandig zijn om zelf al een klein beetje onderzoek te doen. Hiermee kan er een richting worden bepaald die je opgaat wanneer je verder gaat met het leren.

Leren

Voor het leren zijn er een aantal mogelijkheden. De meest voor de hand liggende is het gebruiken van internet. Op Youtube zijn vele video’s te vinden van mensen die uit leggen hoe programmeren moet. Dit kan gaan om de absolute basis, maar het kan ook gaan om ingewikkeldere dingen voor gevorderden. Een andere mogelijkheid is het gebruiken van speciale websites bedoeld voor programmeren. Die zijn er genoeg (programmeurs weten immers wel hoe een website in elkaar moet worden gezet), met als bekend gratis voorbeeld CodeAcademy. Deze website geeft voor een aantal talen cursussen gratis, waarbij er wordt uit gegaan van zelf studie. Dit is vaak met video’s, of met tekst. Meestal is dit interactief, waardoor je tijdens de cursus zelf ook programmeert binnen de website zelf, of daarbuiten. Op die manier kan je zelf ook een beetje dingen uitproberen en heb je veel vrijheid. Zulk soort cursussen vergen echter wel veel innerlijke motivatie van de student zelf.

Lees ook:  Verzenden van pallets naar het buitenland

No Replies to "Leren programmeren"