Last van kleine insecten bij je planten?

Heb jij bloemen of planten thuis, dan wil je deze vanzelfsprekend goed verzorgen en vooral beschermen tegen kleine insecten. Deze houden ervan om in potgrond, planten en bloempotter te kruipen. Dit wil je natuurlijk niet. Buiten dat het er vies en smerig uitziet is het ook nog schadelijk voor je planten. En het zijn niet eens perse de vliegen en muggen die deze schade aanrichten. Dit doen de larven en de zogeheten rouwvliegen. Zij houden ervan om de wortels van de planten te eten. Meestal gebeurd dit in grote aantallen zodat de klus sneller geklaard wordt.

 

rouwvliegjes

 

Bescherming

Waarschijnlijk weet je ondertussen wel dat jij de bloemen en planten die je in huis hebt goed dient te beschermen. Om ze te beschermen tegen deze kleine insecten kun je ervoor kiezen aaltjes tegen rouwvliegjes te gebruiken. Wat zijn dit? Aaltjes bevatten stoffen die ervoor zorgen dat de eerder genoemde insecten geparasiteerd worden. Dit houdt in dat zij zich vanaf dit moment niet meer kunnen voortplanten. Dit is dus de oplossing voor je probleem. Verder hoef je jezelf geen zorgen te maken over de schadelijkheid van de aaltjes. De aaltjes zijn namelijk geheel onschadelijk voor jouw plantjes en al zeker niet voor een mens en milieu. Verder laten aaltjes ook geen nare geuren achter, iets wat de meeste producten in deze categorie wel doen.

 

Gebruiksaanwijzing

Ten eerste zul je de aaltjes, wanneer je deze hebt ontvangen, op moeten gaan lossen in water om zo de strijd aan te gaan met deze vervelende insecten. Vervolgens giet je deze in de potgrond die beschermt dient te worden. Men noemt dit een grondbehandeling. Op het moment dat het water met de aaltjes erin toegediend word aan de potgrond zal het een week of 4 werkzaam blijven. Van te voren is het wel belangrijk dat je weet dat de potgrond een bodemtemperatuur van 11 graden moet hebben. Iets erover of iets erboven is ook niet erg. Dit product zal jouw helpen aan je dierbare plantjes en potten te beschermen tegen ongewenste insecten. Rouwvliegjes bestrijden doen we samen!

Lees ook:  Robuuste steigerhout meubels en hun voordeel

No Replies to "Last van kleine insecten bij je planten?"


    Got something to say?

    Some html is OK