Ben jij al bekend met de wonderen van Hurghada?

Het is lang zo dat Egypte veel bezocht wordt door toeristen die hun vakantie graag op een zonnige plek willen doorbrengen, maar kende jij Hurghada al? Hurghada is een badplaats aan de oostkust van het land, direct gelegen aan de bekende rode zee. Anno 2020 telde de stad zo’n 198.000 inwoners. Je zou de inwoners van de stad kunnen omschrijven als een mix van verschillende afkomsten en culturen. Het grootste deel is Arabier, maar er wonen ook veel mensen van Afrikaanse afkomst. Ben je hier op vakantie, dan zul je gauw merken dat een overgroot deel van de bevolking werkzaam is in de toeristische sector, en dat is niet voor niets zo. Hurghada is namelijk een prachtige vakantiebestemming die je zeker op je lijst moet zetten. Besluit je te gaan, dan hebben wij alvast de leukste activiteiten voor jou op een rijtje gezet!

 

duiken hurghada

Ga een middagje duiken

Je weet inmiddels dat de Rode Zee bij de stad ligt, en hier kun je gebruik van maken. Duiken Hurghada is dan ook een activiteit die veel gedaan wordt door bezoekers. Er zijn verschillende duikbedrijven die goed Nederlands spreken. Duiken hurghada wordt verzorgd door instructeurs die precies weten wat ze doen. Je moet wel even een middagje reserveren, aangezien duiken veel tijd in beslag neemt. De reis met boot naar de duiklocatie zelf is ongeveer een uurtje, dus pas je planning hierop aan.

 

Lekker zonnen

Natuurlijk moet er ook tijd zijn om lekker te ontspannen en te relaxen in de zon. Om dit te doen hoef  je in Hurghada niet ver te zoeken. Overal waar je kijkt is zon, zee en strand. Kies een van de tientallen stranden die de stad te bieden heeft en breng er je dag door. Er zijn zelfs genoeg stranden om elke dag een andere te bezoeken. Op het strand vind je vaak strandtentjes die traditionele Egyptisch voedsel en drankjes serveren. Zo proef je ook nog een beetje van de cultuur!

Lees ook:  Verhuizen naar een nieuw woning

No Replies to "Ben jij al bekend met de wonderen van Hurghada?"


    Got something to say?

    Some html is OK