Je eigen kasteel kopen en kasteelheer worden.

Een kasteel kopen in Nederland

Kasteelheer zijn, het is een kinderdroom van velen! Maar wist je ook dat die droom erg makkelijk werkelijkheid kan worden? In Nederland staan er heel wat mooie kastelen en hoeves te koop, en dit bijzonder landgoed hoeft niet altijd veel te kosten. 

Hoe koop je nu zo’n kasteel of oude boerderij en wat komt er nou allemaal kijken bij het kopen van een bijzonder landgoed?   

Een eigen kasteel bezitten. Het is een droom van velen. Maar wist je dat deze droom snel en makkelijk werkelijkheid kan worden?  

In Nederland (en België) staan er namelijk heel wat kastelen en bijzondere landgoederen te koop.  

Een volledig kasteel kopen  

Wanneer je heel wat geld opzij hebt gezet, kan je makkelijk een volledig kasteel kopen. Een kasteel is natuurlijk niet erg goedkoop. Een kasteel in Nederland kost gemiddeld tussen de 1.4 en 2 miljoen euro. Natuurlijk zijn er uitschieters wanneer het kasteel goed gelegen is of mooi opgeknapt werd.  

Indien je zelf graag de handen uit de mouwen wil steken en een kasteel zelf wil opknappen, kun je een mooi kasteel op de kop tikken aan een lagere en vaak erg gunstige prijs.  

Wanneer je een kasteel in zijn geheel koopt, moet je natuurlijk wel denken aan het onderhoud van het kasteel en de kosten die daarbij komen kijken.  

Kasteel kopen

Een appartement in een kasteel kopen 

Wanneer je liever niet instaat voor het onderhoud van een kasteel, maar je toch graag kasteelheer waant, kan je ook een luxeappartement in een kasteel of landgoed kopen.  

Heel wat projectontwikkelaars richten zich nu op het omvormen van kastelen tot hoogwaardige complexen met luxeappartementen en lofts. Op die manier kan men meer geld verdienen en is het wonen in een kasteel toegankelijker. In Beek bij Limburg kan je bijvoorbeeld een mooie kamer in een kasteel huren voor minder dan 700 euro per maand!  

Een hoeve of boerderij kopen in Nederland 

Wanneer je een kleiner budget hebt, kan je een hoeve of een boerderij kopen in Nederland. Een boerderij is over het algemeen minder duur, maar daarom niet minder luxueus of comfortabel. Heel wat oude carré boerderijen zijn erg mooi opgeknapt en hebben sportterreinen, sauna’s of zwembaden. Je kan al makkelijk een volledige boerderij kopen voor een miljoen euro of minder.  

Een carré hoeve kopen in Nederland  

In Nederland staan er heel wat mooie carré hoeves te koop. Sommige van deze boerderijen zijn heel erg mooi opgeknapt, terwijl andere boerderijen nog wat renovatiewerken nodig hebben. Deze boerderijen komen vaak met een heleboel grond en zijn geschikt voor kroostrijke families of koppels die graag wat ruimte hebben en buiten de stad wonen.  

Een deel van een boerderij kopen in Nederland  

Heel wat mensen in de Lage Landen willen graag wat kleiner wonen. Dat wil echter niet zeggen dat ze niet in een mooie, luxueuze omgeving willen vertoeven. Heel wat projectontwikkelaars en private initiatieven bieden nu delen van boerderijen te koop aan. Op die manier sta jij als eigenaar niet alleen in voor de kosten van zon hoeve, maar heb je toch genoeg ruimte en luxe om kinderen op te voeden of samen met je partner van een sauna of een cocktail aan het zwembad te genieten.  

Lees ook:  Renoveer een oud huis!

No Replies to "Je eigen kasteel kopen en kasteelheer worden."


    Got something to say?

    Some html is OK