Huisdier vermist?

Wist je dat er jaarlijks meer dan 80.000 huisdieren vermist raken? Gegarandeerd dat het jou of iemand die je kent ook wel eens is overkomen. Vaak zijn deze huisdieren wel gechipt maar de informatie op deze chip is niet makkelijk te achterhalen en vaak beperkt tot een enkel adres of telefoonnummer. Natuurlijk wil je dit als trots baasje het liefst voorkomen, maar mocht het dan toch gebeuren wil je jouw hond of kat zo snel mogelijk weer veilig terug bij jou komt.

 

 

Honden- en kattenpenning

Bij Pet QR weten ze precies hoe het voelt om van je geliefde beestje gescheiden te worden. Een gevoel van machteloosheid neemt over en je weet je geen raad. Hun missie is dan ook het zo snel mogelijk herenigen van jouw en je huisdier. Ze hebben zich bezig gehouden om een methode te ontwikkelen die de ‘oude’ chip, die verplicht werd in 2013, te verbeteren en vervangen. Pet QR heeft een honden- en kattenpenning ontwikkelt. Deze penning is via hun site te verkrijgen. Eenmaal in het bezit van de penning activeer je jouw persoonlijke account met een code. Vervolgens registreer je de gegevens van jouw en je hond of kat. Denk hierbij aan naam, adres en telefoonnummer. Zodra de vinder de code in de hondenpenning scant, krijg jij hier een melding van.

Vernieuwde methode ‘oude’ chips

De ‘ouderwetse’ manier van chippen heeft een aantal nadelen. Behalve de kosten speelt ook de gezondheid van jouw huisdier een belangrijke rol. Na het plaatsen van de oude chips kregen de dieren in sommige gevallen een tumor op de plek van de chip. Ook kan het voorkomen dat er inwendige bloedingen ontstaan. Dit kan overlijden tot gevolg hebben. De informatie op deze chips zijn niet bepaald toegankelijk en vaak erg beperkt. Deze honden- en kattenpenning heeft nog een aantal voordelen tegenover de oude chip. Bijvoorbeeld dat deze penning meteen te zien is en daarom ook direct en gemakkelijk uit te lezen is. Doordat alle gegevens online gewijzigd kunnen worden kun je deze binnen enkele seconden aanpassen. Er kunnen ook noodcontacten worden toegevoegd zoals familieleden of vrienden.

Lees ook:  Horeca interieur ontwerpen

No Replies to "Huisdier vermist?"


    Got something to say?

    Some html is OK