Wat is een telefoonabonnement?

Wanneer je besluit om een telefoonabonnement heb je verschillende opties. Deze abonnementen worden namelijk in verschillende soorten aangeboden. Ten eerste, tevens de meest populaire keuze onder telefoongebruikers, is een telefoonabonnement met een telefoon. De naam zegt eigenlijk al genoeg. Na dit abonnement is het Sim Only abonnement erg in trek. Bij deze soort abonnementen krijg je maandelijks wel een pakket met belminuten, sms’jes en data maar geen telefoontoestel. Naast het hebben van een telefoonabonnement kun je zelf ook een zogeheten prepaidkaart kopen. Heb je een prepaidkaart kun je deze op elk gewenst moment opwaarderen. Doordat je niet vast zit aan maandelijkse kosten kun je precies voor jezelf indelen wat je per maand wilt verbruiken. Toch zie je in de cijfers duidelijk dat prepaid een stuk minder populair is vergeleken met de andere opties.

 

telefoonabbonement

 

Een abonnement afsluiten

Wil je graag een telefoonabonnement afsluiten (met mobiele telefoon) hoef je niet lang te zoeken. Dit kan namelijk bij elke provider. Als aller eerste kies je het toestel dat je graag zou willen hebben. Vervolgens kies je zorgvuldig een abonnement die bij jou past. Heb je het abonnement afgesloten zitten de kosten voor zowel het toestel als de bijgevoegde belminuten, sms’jes en data inbegrepen bij de maandelijkse kosten. Je kunt het in principe zo gek maken als je zelf wilt. Ben jij iemand die veel belt of juist niet, stem je abonnement hier dan op af zodat je nooit meer betaald dan dat je werkelijk gebruikt. Dit soort abonnementen lopen meestal 2 jaar. Na deze periode heb je het toestel afbetaald en is de telefoon jouw eigendom. In vele gevallen zie je ook dat jouw provider je een aanbieding doet. Deze aanbieding komt vaak op hetzelfde neer. Je oude toestel inruilen voor een nieuwe. Dit betekent automatisch verlening van je abonnement. Op deze manier proberen telefoonproviders jou langer als klant te strikken.

 

Vergelijken

Als je meer informatie wilt hebben over welke telefoons er met welk soort abonnementen er worden aangeboden door de grootste providers in Nederland, moet je even een kijkje nemen op de website van Mobielsimkaart.nl. Doe van te voren altijd even onderzoek zodat je straks niet vast aan een telefoonabonnement waar je niet achter staat.

Lees ook:  Les op school

No Replies to "Wat is een telefoonabonnement?"


    Got something to say?

    Some html is OK