Alle huisdiereigenaren opgelet!

Laten we niet ontkennen dat elke huisdiereigenaar er wel eens mee te maken heeft gehad. Een hond die onder de schutting door kruipt of een kat die ineens door het kattenluik rent en plots weg is. Dit is natuurlijk erg vervelend en niemand staat hier echt op te wachten. Sinds 2013 is het verplicht jouw hond te laten chippen. Precies, chippen. Dit betekent niet zoals bij een auto dat uw hond of kat opeens een hogere topsnelheid haalt als het diertje achter een bal aanrent, nee. Zonder zo’n chip is de kans dat het baasje weer gevonden wordt een stuk kleiner. Helaas kunnen er dingen fout gaan bij of na het plaatsen van deze chip. Soms kunnen er tumoren ontstaan op de plek van de chip, dit kan sterfte tot gevolg hebben. Ook zitten er kosten verbonden aan het plaatsen van deze chip. Dit kan variëren van 20 euro tot 60 euro.

 

 

Moderne chip

Tegenwoordig zijn er varianten op deze chip. Deze zijn moderner en een stuk diervriendelijker.
De dierenpenning van Pet QR is er hier een goed voorbeeld van. Hoe werkt het? Je koop op de site van Pet QR één of meerdere penningen voor €11,95 per stuk. Vervolgens activeer je een persoonlijk profiel en gebruik je de code op de penning om jou gegevens toe te voegen maar ook die van je huisdier(en). De volgende keer als je hond of kat er van tussen gaat kan de vinder met alle gemak contact met je opnemen door de penning aan de halsband te scannen. Je ontvangt een melding op je toestel zodra dit gebeurd.

 

 

Voordelen tegenover ‘oude’ chip

Zoals eerder vermeld heeft de ‘ouderwetse’ manier van chippen een aantal nadelen. Behalve de kosten speelt ook de gezondheid van jouw huisdier een belangrijke rol. Een aantal andere voordelen die de penning van Pet QR heeft tegenover de ‘oude chip’ zijn bijvoorbeeld  dat penning meteen te zien is en daarom ook direct en gemakkelijk uit te lezen is. Doordat alle gegevens online gewijzigd kunnen worden kun je deze binnen enkele seconden aanpassen. Naast jezelf kunnen er ook noodcontacten worden toegevoegd bijvoorbeeld een buurman, tante of vriend.

 

Lees ook:  De meest voordelige zorgverzekering kiezen doe je zo!

No Replies to "Alle huisdiereigenaren opgelet!"


    Got something to say?

    Some html is OK