Hondenriemen in het algemeen

In de meeste landen is het verplicht om uw hond aangelijnd te hebben wanneer u over straat loopt. Er zijn echter meerdere soorten hondenriemen beschikbaar. De meest voorkomende en gebruikte soorten zijn de korte lijnen, lange lijnen en rollijnen. Welke het beste bij u past heeft vooral te maken bij welke soort uw hond zich het prettigst bij voelt.

Welke soort hondenriemen zijn er?

Wanneer u voor het eerst een hondenriem gaat aanschaffen of dit na lange tijd weer gaat doen, is het belangrijk om de verschillen in modellen te weten en kan het handig zijn als u al weet bij welke soort uw hond zich het meest comfortabel bij voelt. Hieronder een korte uitleg over de korte, lange- en rollijn.

Een korte lijn is 1 à 2 meter lang. Deze wordt vaak gebruikt door eigenaren die het prettig vinden om hun hond kort bij zich te hebben. Ook wordt deze lijn vaak gebruikt in drukkere gebieden zoals de stad om geen andere mensen en hondeneigenaren tot last te zijn. De voordelen van de korte lijn is dus dat u maximale controle over uw hond heeft. De nadelen zijn dat de hond weinig bewegingsruimte heeft, wat kan leiden tot veranderingen in het gedrag. De gebruiker kan na verloop van tijd fysieke klachten krijgen vanwege de strakke, korte lijn. Bij puppy’s is het vaak verstandig om een korte lijn te gebruiken t.o.v. de andere twee opties, omdat puppy’s nog niet optimaal getraind zijn en nog wel eens de drang hebben om hun eigen weg op te gaan.

Een lange lijn is tussen de 5 en 10 meter lang. De voordelen zijn dat uw hond veel meer bewegingsvrijheid krijgt en meer zijn natuurlijke gedrag kan vertonen. Deze langere lijn is perfect om tijdens wandelingen in het bos te gebruiken waar uw hond nog steeds verplicht aangelijnd moet zijn. Een nadeel is dat u minder directe invloed op uw hond kunt uitoefenen bij onverwachte situaties.

Als laatste optie zijn er de rollijnen (flexilijn) die u in lengtes kunt verstellen. Deze zijn meestal tussen de 2 en 10 meter lang verstelbaar. Deze zijn ideaal voor wanneer u zelf de afstand tot uw hond wilt bepalen en zo de bewegingsvrijheid van uw hond kunt reguleren.

hondenriem
Lees ook:  De geschiedenis van Wehkamp

No Replies to "Hondenriemen in het algemeen"