Hoe zorg je voor een fijne bedrijfskantine? 

Lekker werken en in de pauze even gezellig in de kantine zitten. Voor veel mensen is het een veelvoorkomend terugkerend ritueel. Natuurlijk wil je als bedrijf ook dat iedereen fijn in de kantine kan zitten, maar hoe krijg je nu zo’n fijne bedrijfskantine? 

Kantinemeubilair 

Het belangrijkste onderdeel is toch wel het kantinemeubilair. Met goed een smaakvol kantinemeubilair zet je meteen de toon voor de kantine. Waar je als eerste op moet letten is dat het kwalitatief goed materiaal is en dat de stoelen ook prettig zitten. Verder moet de ruimte bovenal geschikt zijn. Iedereen moet kunnen zitten en voldoende ruimte hebben.  

Koffie, thee en de automaat 

Goed werken betekent ook goed eten en drinken. Als iemand het eten is vergeten is het fijn dat er in de kantine iets kan worden gekocht. Het liefst iets gezonds natuurlijk. Er zijn verschillende automaten voor bedrijfskantines. Je kunt kiezen voor automaten die door het bedrijf ook worden bijgevuld of je regelt het zelf. Meestal hangt dat van het aantal mensen af die in een bedrijf werken. 

Een klein keukentje is dus ook handig. Vooral een koelkast, wat servies en bestek en een kraan. Dat moet er wel minimaal zijn. Is het warm weer? Dan zijn tanks met gekoeld water fijn. Of je hebt al een automaat waar je ook koel water uit kunt krijgen. Dat kan natuurlijk ook. 

meubilair-kantine

Goede verlichting 

Niks zo onprettig als een knipperende tl-buis. Dat kan anders. En dat hoeft ook niet zo duur te zijn. Je moet in de kantine wel zonder problemen iets makkelijk kunnen lezen, zonder leeslampje. Dus het mag wel wat meer licht zijn dan je dat je wellicht in de avond thuis hebt.  

Doe het samen 

Betrokkenheid krijg je als mensen mee mogen helpen denken over de kantine. Doe daarvoor een oproep. Je zult zien dat er vast mensen zijn die wel willen meedenken. Gaat dit moeizaam? Dan kun je er ook mensen voor aanwijzen. Je zult zien dat je met meer mensen dat alle zaken goed belicht worden. 

Is de kantine klaar en is het nieuwe kantinemeubilair er? Dan kun je samen fijn van de pauze genieten. 

Tip: je kunt het schoonmaken van de bedrijfskantine ook uitbesteden.

 

 

Lees ook:  Van je hobby je werk maken

No Replies to "Hoe zorg je voor een fijne bedrijfskantine? "