Waarom buiten vergaderen een aanrader is

Nederland is een land waar dagelijks veel vergaderd wordt. Voor veel mensen wordt een standaard ding om te doen. Hierdoor kan het vergaderen eentonig en saai worden voor veel van je medewerkers. Om deze reden kunnen deze vergaderingen ineffectief en oncreatief zijn. Daarom kan het een goed idee zijn om af en toe buiten te vergaderen. Door af en toe buiten te vergaderen kunnen je medewerkers meer creativiteit en focus krijgen, wat dan ook een positieve werking heeft op het gehele werkniveau van het team.

Meer creativiteit en meer inzichten

Mensen creëren snel standaard gewoontes en gebruiken als ze veel op een plek zijn. Denk hierbij aan de kantooromgeving, thuisomgeving of schoolomgeving. Omdat mensen wennen aan de omgevingen waar ze veel zijn, kan dit leiden tot minder creativiteit en minder ideeën. Door een nieuwe omgeving te bezoeken met je team kan het leiden tot nieuwe inzichten en inspiratie. Omdat mensen uit hun comfortzone gehaald worden, ontstaat nieuwe energie, inzichten en de samenwerkingen kunnen veel beter gaan.

Concentratie verhogen door buiten te vergaderen

Door buiten het kantoor te vergaderen kan je de energie en concentratie van het team verhogen. Dit komt omdat nieuwe geluiden en geuren mensen prikkelt. Door deze prikkelingen worden mensen alerter en energierijker. Voor sommige mensen kan dit natuurlijk ook averechts werken, waardoor ze snel afgeleid woorden. Over het algemeen zorgt het bij de meeste mensen wel ervoor dat hun zintuigen verscherpt worden en hun creativiteit en concentratie verhoogt worden.

Bij buiten vergaderen wordt alles verzorgt

Wanneer je ervoor kiest om met je medewerkers buiten de deur te vergaderen, dan heb  je een aantal keuzes. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om in een andere kantoorruimte te vergaderen. Of je kiest ervoor om echt buiten te vergaderen bij een boerderij of restaurant die dit aanbieden. Bedrijven die zo’n locaties aanbieden hebben veel ervaring in het organiseren van zo’n bijeenkomsten. Ze verzorgen dan de locatie, catering en de apparatuur, zodat je zelf nergens meer aan hoeft te denken. Ze zorgen ervoor dat jouw vergadering een echt succes wordt!

Ga de natuur in

Zoals je hierboven al kon lezen heeft buiten de deur vergaderen nogal wat voordelen. Maar als je ervoor kiest om in de natuur te vergaderen brengt het nog meer voordelen met zich mee. Zo kan het zijn als je in de natuur bent met het zonlicht op je huid, de geur van de natuur ruikt en nieuwe geluiden hoort. Dat de focus en het energie level van jouw en je medewerkers volledig opgeladen wordt. Dit kan leiden tot totaal nieuwe inzichten en inspiratie en kan het zelfs voor zorgen dat bepaalde dingen vanuit andere perspectieven bekeken kunnen worden.

Lees ook:  Creatieve social media campagnes met emoticons

No Replies to "Waarom buiten vergaderen een aanrader is"


    Got something to say?

    Some html is OK