Hoe waardevol is een aankoopmakelaar

Iedereen die wel eens een huis gekocht of verkocht heeft die is wel in aanraking geweest met een makelaar. In de meeste gevallen is dit de verkoopmakelaar die vanuit de verkopende partij geregeld is. Echter bestaat er ook zoiets al een aankoopmakelaar. Maar wat houdt dit in?

 

Wat is een aankoopmakelaar?

Het woord zegt het eigenlijk al, maar een aankoopmakelaar helpt je bij het kopen van een huis. Nu vraag je je misschien af waarom dit nodig is aangezien je ook een huis kan kopen zonder een aankoopmakelaar. Een aankoop makelaar is vaak goed op de hoogte van de lokale woningmarkt en weet welke huizen er te koop staan en vaak ook welke er te koop gaan komen. Aankoopmakelaren staan in nauw contact met verkoopmakelaars en kunnen soms wat voordeel opleveren tijdens het regelen van een bezichtiging. Je kan een aankoopmakelaar van het zoeken naar een woning tot de sleuteloverdracht gebruiken, maar dit hoeft natuurlijk niet.

 

Wanneer is een aankoopmakelaar handig?

Als je niet zo veel tijd hebt om op zoek te gaan naar een huis kan een aankoopmakelaar handig zijn. Wil je bijvoorbeeld in de omgeving van Breda gaan wonen, dan kijk jij misschien alleen bij makelaar Breda. Een aankoop makelaar gaat verder dan dat. Ze weten precies welke huizen te koop staan in de regio en in enkele gevallen gaan ze deze ook op voorhand voor je bekijken.

 

Wat kan een aankoopmakelaar voor je doen?

Je kan een aankoopmakelaar meenemen tijdens de bezichtigingen. Omdat zij vaak objectiever zijn kunnen zij ook de juiste vragen stellen met betrekking tot de bouw en de omgeving. Ze horen ook enig verstand te hebben van potentiële risico’s en kunnen je daarover ook adviseren. Echter zijn het geen bouwkundige ingenieurs dus het is altijd verstandig een bouwkundige keuring uit te voeren. Als laatste kunnen aankoopmakelaars je helpen tijdens de onderhandelingen. De kunnen je adviseren over het ideale bod of met je meedenken welke ontbindende voorwaarden jij moet stellen. Helaas mogen aankoopmakelaars geen taxaties uitvoeren en verstrekken ze meestal geen hypotheken dus dat zal je toch nog zelf moeten doen.

Lees ook:  Landhuis Makelaardij

No Replies to "Hoe waardevol is een aankoopmakelaar"


    Got something to say?

    Some html is OK