De huidige woningmarkt van Venlo

Sinds een aantal jaren gaat het weer stukken beter op de vastgoedmarkt, en in Limburg zelfs bijna het beste! Het is namelijk zo dat met name Limburg hoog bovenaan de lijst staat als het gaat over de waarde van huizen, en Venlo zit met haar 40.000 euro verschil ten opzichte van 2008 rond het gemiddelde hiervan.

Huizenprijzen Venlo

Sinds de vorige piek van de woningmarkt in 2008 is de gemiddelde virtuele waarde van een huis in Venlo dus gestegen met maar liefs 40.000 euro. Virtuele waarde wil zeggen dat het een schatting is, en niet automatisch een garantie. Bij statistische analyses wordt iets vaak in denkbeeldige gegevens (virtueel dus) uitgedrukt. Maar wat wil dit zeggen voor de tijd om te verkopen en/of kopen?

Huis verkopen Venlo

De stijging in waarde wil niet zeggen dat er niet meer gekocht wordt. Sterker zelfs, waar de prijzen misschien fors gestegen lijken, is een nieuwe hypotheek nog steeds historisch laag in rente. En het wordt steeds makkelijker voor een koper om een hypotheek te krijgen, vast contract of niet. Voor verkopers is het in Venlo ook een goede tijd, want in Limburg is er een tekort aan woningen op de markt, waardoor er over het algemeen genoeg interesse is. Dit komt bovenop de hogere waarde van je woning, waardoor je een flink voordeel kunt krijgen.

Huis verkopen Venlo

Aanbod huizen Venlo

Over het algemeen staan er in Venlo enkele honderden huizen te koop. Om vakkundig begeleid te worden en een beter, professioneel overzicht van het aanbod te krijgen, is het vrijwel altijd het beste om simpelweg een makelaar in Venlo om de arm te nemen.

Ook zijn er, zoals in veel steden, altijd locaties met nieuwbouw te vinden. Hier kan nu al in geïnvesteerd worden. In Venlo kan hiervoor gekeken worden naar het gebied ‘’Anno 1870’’, een plek dichtbij de Maas op een korte afstand van het stadscentrum. Hier worden 11 moderne beneden- en bovenwoningen ontwikkeld, en 21 grondgebonden woningen.

Makelaars Venlo

Naast dergelijke nieuwbouwprojecten en wat u zelf kunt vinden op het internet zijn er ook plekken die niet snel te vinden zijn en zeker wel een mooie woning kunnen opleveren. Het beste kunt u contact opnemen met een betrouwbare makelaar in Venlo, of u nu wilt kopen of verkopen. Ook voor een randgemeente zoals de gemeente Venray kunt een makelaar in Venray opzoeken.

Lees ook:  Vastgoed en rentmeester

No Replies to "De huidige woningmarkt van Venlo"


    Got something to say?

    Some html is OK