Het scheiden van bedrijfsafval

Het is belangrijk als ondernemer om het afvalgebruik binnen het bedrijf te inventariseren. Bedrijven produceren namelijk een grote hoeveelheid afval, voornamelijk grote bedrijven. Een werkomgeving zonder verspilling kan soms lastig zijn, probeer dan zoveel mogelijk gebruik te maken van de juiste afvalscheiding. In deze blog lees je meer over het scheiden van afval in jouw bedrijf.

Afvalscheiding

Voor vele bedrijven is onder andere afval scheiden een hoop gedoe. Het bedrijf is namelijk zelf verantwoordelijk voor het afval en moet de bedrijfscontainer ook zelf laten afvoeren. Het scheiden van bedrijfsafval is niet alleen beter voor het milieu maar je bespaart er ook een hoop kosten mee. Door middel van een slimme afval inzameling kun je dus geld besparen op een duurzame manier! Je bent als bedrijf zijnde verplicht om je bedrijfscontainer met afval te scheiden. Je zou dit eventueel zelf kunnen doen maar er zijn ook verschillende bedrijven gespecialiseerd in het afvoeren van meerdere afvalstromen op de juiste manier. Of het nou gaat om flessenglas, papier, karton, restafval of zelfs vertrouwelijk papier. Huishoudelijk afval wordt in Nederland door de gemeente op gehaald maar dit geldt helaas niet voor bedrijfsafval.

Tips voor je bedrijfscontainer

Het is algemeen bekend dat er veel koffie wordt gedronken op de werkvloer, gemiddeld zo’n vier koppen per dag. Een van de meeste voorkomende fout is dan ook het weggooien van de “kartonnen” koffie bekers. Deze worden meestal bij het oud papier gegooid terwijl de binnenkant van deze bekers zijn geplastificeerd. Het is daarom handig om gebruik te maken van een speciale afvalbak voor deze bekers. Het karton kan namelijk samen met het polyethyleen verwerkt worden tot een nieuwe grondstof. Ook wordt het gebruik van een gft-bak erg aangeraden, veel bedrijven hebben dit namelijk niet. Doordat de voedselresten terecht komen bij de restafval worden deze verbrand, zonde! Voor ondernemers is het ook handig om een bedrijfscontainer te huren, deze zijn er in verschillende soorten en maten en worden meestal meteen op locatie geleegd. Het bedrijfsafval moet dan wel ook weer vergelijkbaar zijn met huishoudelijk afval.

Lees ook:  Is het tijd voor bijles?

No Replies to "Het scheiden van bedrijfsafval"


    Got something to say?

    Some html is OK