Hoe start je met padel?

De kans dat je ooit van padel hebt gehoord is zeer klein. Zo lang is de sport namelijk nog niet bekend en het wordt weinig tot niet behandeld in het nieuws. Padel bestaat uit een combinatie van verschillende sporten. Zo heeft de sport elementen afkomstig uit tennis, badminton en squash. Het spel kan zowel buiten als binnen worden beoefend. Oorspronkelijk komt de sport uit Mexico. Het is een racketsport, wat betekent dat er gebruik wordt gemaakt van een racket voor het spelen van deze soort sport.

Hoe wordt padel gespeeld?

Je hebt niet enorm veel nodig om deze sport te kunnen spelen. Buiten een racket heb je een bal , een padelbaan en spelers nodig om het spel te spelen. Over het algemeen zijn de banen 25% kleiner dan een doorsnee tennisbaan. De netten zijn vergelijkbaar en opgesplitst in twee delen die elk 10 meter lang en 0,88 m hoog zijn. Dit racket bestaat uit twee hoofdonderelen: het slagvak en het frame. Meestal zijn deze rackets gemaakt uit carbon. Deze rackets zijn vrij prijzig. Er zijn ook een aantal goedkopere varianten die van glasvezel zijn gemaakt. Deze zijn goedkoper, maar wel minder stevig doordat ze van glasvezel gemaakt zijn.

De juiste padel schoenen? Hoe vind je die?

Padel schoenen zijn in eerste instantie niet moeilijk om te vinden. Zo zijn er een hoop tennis schoenen die je hiervoor kan gebruiken. Het nadeel hiervan is dat deze iets minder grip hebben en daardoor je minder makkelijk jezelf kan bewegen op de padelbaan. De betere padel schoenen hebben meer grip. Deze zijn ook te verkrijgen bij je lokale sportzaak, en hebben meer grip. Ze zijn wel iets prijziger dan je standaard tennis schoenen. Echter, als je meer grip wilt zijn deze padel schoenen het waard om aan te schaffen.

Waar moet je op letten bij het kopen van padel schoenen?

Buiten genoeg grip moet je erop letten dat de schoenen comfortabel zitten en je goed passen. Dit is bij alle schoenen het geval, maar is ook zeer belangrijk bij padel. Dit zal er namelijk voor zorgen dat je beter de sport kan uitvoeren en daardoor betere prestaties neer kan zetten.

Lees ook:  Airpods, je ziet ze overal maar wat heb je eraan?

No Replies to "Hoe start je met padel?"


    Got something to say?

    Some html is OK