De 4 grootste voordelen van een massage pistool!

 

Een massage pistool is populairder dan ooit, niet alleen sporters kunnen de voordelen waarderen, maar ook de wellness wereld weet het apparaat te vinden. Een massage pistool weet in enkele ‘schoten’ het gevoel en effect van een professionele deep-tissue massage na te bootsen. Door het toenemende aanbod zijn deze fysieke spierontspanners niet alleen meer beschikbaar voor professionele atleten. Ook thuissporters kunnen nu genieten van de voordelen van een massage pistool. Hieronder staan de 4 grootste!

Voordeel 1 – Kom tot rust

Enkele voordelen die voor traditionele massages gelden, gelden ook voor massage pistolen. Zestig minuten diepe massage zou het equivalent zijn van zeven uur diepe slaap. Uiteraard stellen we niet voor om je welverdiende slaap in te ruilen voor een thuismassage, maar ook wij ontkennen de voordelen niet. Wij heeft nou geen baat bij wat ‘extra’ rust die het massage pistool kan bieden.

 

Voordeel 2 – Stijve spieren zijn verleden tijd

Sporter staan niet voor niets in de rij voor de opkomende massage pistolen. De kloppende en trillende stoten maken stijf spierweefsel soepel. Hierbij zijn er twee kanten van de medaille. Een massage pistool kan zowel een goede opwarming voor een workout verzekeren, als een sneller herstel na de training.

 

Voordeel 3 – Vergroot spieropbouw

Mensen die vaak aan een bureau zitten kweken onbewust ‘luie’ spieren. Zenuwen in ongebruikte spieren worden afgesloten, en sterven uiteindelijk zelfs af. Niet alleen zorgt dit voor een vergrote druk op je gewrichten, spieren zijn ook lastiger op te bouwen dan af te breken. Een massage pistool stimuleert de bloedsomloop wat dit probleem volkomen oplost. Hierdoor blijven de spieren actief, en zullen ze uiteindelijk zelfs opbouwen! Wie zegt daar nou nee tegen?

 

Voordeel 4 – Verbeter je postuur

Spieren, gewrichten en organen zijn ingewikkeld in onderhuids bindweefsel. Dit heet fascie. Gezonde fascie zorgt ervoor dat je spieren strak zijn ingepakt. Ongezond fascie verliest echter zijn elasticiteit , waardoor je postuur er opgeblazen en minder slank uit gaat zien. Een massage pistool stimuleert je fascie en houd het in gezonde staat!

Lees ook:  Te zwaar zijn is vervelend

No Replies to "De 4 grootste voordelen van een massage pistool!"


    Got something to say?

    Some html is OK