Hoe richt je een kantoor ideaal in?

Veel mensen werken op dit moment thuis, vanwege het thuiswerkadvies door coronavirus. Tijd voor wat verandering. De werkplek heeft invloed op de productiviteit van de medewerkers. Het is daarom van belang dat de kantoorruimtes goed ingericht zijn. De inrichting van je kantoor straalt ook wat uit. Hoe richt je een kantoor in waar iedereen goed kan werken? En hoe verhoog je het succes met kantoorinrichting?

Start met een ontwerp

Omdat veel werknemers op dit moment thuis werken kun je de kantoorruimtes eens grondig onder handen nemen. Bij het maken van een ontwerp is het belangrijk om te kijken naar de samenstelling van het team. Woe besteden ze hun werktijd? Werken ze veel samen of werken ze het grootste deel van de tijd zelfstandig. Werknemers die veel zelfstandig aan de slag zijn, hebben een werkplek nodig waar ze zich helemaal kunnen concerteren en niet uit hun concentratie gehaald worden.

Plaatsen van kantoorwanden

Als iedereen in een grote ruimte werkt is het vaak rumoerig en wordt je sneller uit je concentratie gehaald. Een grote ruimte is echter handig als medewerkers veel samen werken. Je kan flexibele werkplekken creëren. Medewerkers kunnen zich dan terugtrekken als ze zich willen concentreren.

verlichting op kantoor

Kantoorverlichting

Goede verlichting op kantoor is erg belangrijk. Wil je nieuwe verlichting op kantoor uitkiezen ga dan voor daglichtlampen. Het beste is altijd het gewone daglicht. Ledlampen zijn ook een goede keus voor verlichting op kantoor. Je bespaart op je energierekening en bent ook nog eens duurzaam bezig. Ledlampen gaan namelijk veel langer mee dan traditionele verlichting.

Thuiskantoor

Door het thuiswerkadvies van de overheid moesten veel mensen thuis aan de slag. Een nadeel van thuiswerken is echter het relaxte ervan. Als je thuis moet werken, kun je het beste een hele kamer of een rustig plekje inrichten. Een goed ingerichte werkplek zorgt namelijk voor minder afleiding en minder lichamelijke klachten. Een goede bureaustoel is van groot belang. Je werkt thuis zittend, dus het is belangrijk om een goede houding aan te nemen. Verder moet je de ruimte hebben om te kunnen werken. Zorg ervoor dat alles wat je nodig hebt binnen handbereik is. Als je iets nodig hebt en je moet het gaan zoeken, ben je weer afgeleid.

Lees ook:  De verschillende soorten cups

No Replies to "Hoe richt je een kantoor ideaal in?"