Buteyko

Heb je al eens gehoord over de Buteyko methode? De Buteyko methode is ontstaan dankzij de Russische fysioloog en arts Konstantin Buteyko. Konstantin Buteyko heeft een trainingsprogramma gecreëerd waarmee mensen hun ademhaling kunnen normaliseren. De Buteyko methode is een natuurlijke geneeswijze die binnen enkele minuten benauwdheidsaanvallen, een verstopte neus, hoestbuien, bronchiale astma en allergische verschijnselen zoals hooikoorts opheft. Deze methode houdt kortgezegd in dat u gezonder kunt worden door rustiger te ademen. Het wordt gebruikt voor 150 bekende aandoeningen.

Voordelen van Buteyko

Er zitten veel voordelen aan Buteyko verbonden. Binnen enkele minuten kunnen benauwdheidsaanvallen bij bronchiale astma, hoestbuien, een verstopte neus en allergisch verschijnselen zoals hooikoorts opgeheven worden. Daarbij worden de symptomen van deze aandoeningen uitgesteld. Dat is het mooie van de Buteyko methode. De Buteyko methode, ofwel het bewust verminderen van de ademhaling door ontspanning, kent vele voordelen. Het toepassen van de Buteyko methode verbetert de zuurstofopname door de weefsels zodat de handen en voeten warm worden en uw energieniveau stijgt. Het heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel, waardoor spanning verdwijnt en innerlijke rust ontstaat en je concentratievermogen verbeterd. Je kunt beter slapen en wordt uitgerust wakker. 

Buteyko

Over Buteyko

De naam Buteyko komt van de Russische arts en fysioloog genaamd Konstantin Buteyko. Hij heeft de Buteyko trainingsprogramma bedacht waarmee mensen hun ademhaling kunnen normaliseren. Heb je last van slaapapneu, hyperventilatie, hoestbuien, snurken, een verstopte neus, benauwdheid of stress? Voor deze en andere aandoeningen kan Buteyko een oplossing bieden. De Buteyko methode wordt al meer dan 30 jaar toegepast in de Russische geneeskunde. Diepe ademhaling die niet is afgestemd op de hoeveelheid lichamelijke inspanning die iemand verricht, kan direct of indirect voor gezondheidsproblemen zorgen. Een te grote hoeveelheid longventilatie leidt namelijk tot verstoring van de stofwisseling en daarmee een verstoring van de immuniteit. Om deze verstoringen te compenseren, ontwikkelt het lichaam beschermende reacties zoals een verstopte neus, hoestaanvallen en allergische verschijnselen zoals hooikoorts. Door het uitvoeren van de Buteyko training worden de vernauwde bloedvaten geopend, de stofwisseling genormaliseerd en de immuniteit versterkt. Het verminderen van de diepte van de ademhaling door het ontspannen van het middenrif, zodat er een licht gevoel van tekort aan lucht ontstaat. Dat is de Buteyko methode. Buteyko is ook geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar oud. 

Lees ook:  Naar de mondhygiënist of tandarts?

No Replies to "Buteyko"


    Got something to say?

    Some html is OK