Beter slapen doe je zo!

Heb jij moeite met slapen? Geen zorgen! Je bent bij lange na niet de enige. Je bent je er ongetwijfeld bewust van dat slaap enorm belangrijk is. Toch heeft bijna 23% van de volwassen Nederlanders er moeite mee. Hoe kan dit en hoe kun je het oplossen? In ieder geval goed van je dat je ermee bezig bent. Hier volgen een aantal goede tips.

 

slaap masker

  1. Laat je telefoon met rust

Een erg belangrijke. Het is al langer bekend dat de straling van je telefoon slecht is voor je ogen en je hersenen. Zeker als jij net voor het slapen nog op je telefoon zit. Wil jij beter slapen, zorg er dan voor dat je minstens één uur voor het slapen geen gebruik meer maakt van je mobieltje, televisie of tablet.

 

  1. Sla middagdutjes over

Hoe lekker ze ook zijn, ze verstoren ook je slaapritme. Probeer middagdutjes echt te vermijden. Bewaar je slaap voor de nacht.

 

  1. Blijf in beweging

Wanneer je lichaam door de dag heen veel beweegt ben je s’ avonds ook moe. Dit helpt zeker wanneer je moeite hebt met in slaap vallen. Ben je een enthousiaste sporter, let dan op. Probeer sporten kort voor het slapen te vermijden. Door de adrenaline die je lichaam aanmaakt tijdens het sporten kun je moeilijker slapen.

 

  1. Schone lucht

Schone lucht is ontzettend belangrijk. Zeker in je slaapkamer. Ben je overdag naar school of naar je werk, zet dan een raampje open. Zo is je kamer lekker fris wanneer je thuis komt. Streef naar een voor jou perfect slaaptemperatuur. Gemiddeld gezien is dit zo’n 19 graden.

 

  1. Let op je voeding

Voeding is net zo belangrijk als slaap zelf. Wil jij dat je makkelijker kunt slapen, let dan op je voeding. Je hoeft niet ineens 2 kilo groente per dag te gaan eten, maar vermijd zoetigheden en producten waar nicotine inzitten. Dit bevorderd je slaap.

 

  1. Gebruik een slaap masker

Een slaap masker wordt vooral veel door volwassen gebruikt. Dat betekent niet dat jij deze als tiener niet ook kan gebruiken. Het is bewezen dat slapen met een slaapmasker goed voor je is.

 

 

 

Lees ook:  De juiste drukschakelaar selecteren voor uw elektronische toepassing

10 Replies to "Beter slapen doe je zo!"


Got something to say?

Some html is OK