Hoe gaat steriliseren in zijn werk?

Wat houdt sterilisatie van een hond nu eigenlijk precies in? Als een hond gesteriliseerd wordt, betekent dit dat de hond onvruchtbaar word gemaakt. Dit kan op verschillende manieren gebeuren. Bij een vrouwtje (teef) is de meest voorkomend manier het onderbreken of verwijderen van de zaad- of eileiders. bij het mannetje (reu) worden de teelballen verwijderd, dit word castreren of castratie genoemd. Het steriliseren of castreren van uw hond kan verschillende redenen hebben. In enkele gevallen wordt ook de baarmoeder weggehaald. Dit gebeurd meestal als er sprake is van een baarmoeder ontsteking.

 

Uw hond laten steriliseren?

Er zijn verschillende redenen om een hond te laten steriliseren. Een van deze redenen is loopsheid. Loopsheid beïnvloedt het gedrag van de hond op een negatieve manier. Een hond kan erg traag of juist erg druk worden als gevolg van loopsheid. Ook veelvuldig bloedverlies behoort tot een van de gevolgen. Een andere reden om te kiezen voor sterilisatie is simpelweg omdat je niet wilt dat de hond zwanger word en hierdoor puppy’s krijgt. Veel mensen hebben hun handen al vol aan één hond. Er bestaat ook zoiets als schijnzwangerschap. De hond gaat gedrag vertonen dat hoort bij een zwangerschap, terwijl zwangerschap niet het geval is. Dit gedrag wordt nestgedrag genoemd. Ook zetten de melkklieren van de hond ontzettend op tijdens zo’n schijnzwangerschap.

Wanneer is het de beste tijd om te steriliseren?

Als het gaat om wat nu het de beste tijd is om een hond te laten steriliseren, verschillen de meningen zwaar. De een zegt dat het beter is om het te doen als de hond nog loops is, de ander zegt dat het beter is om hiermee te wachten tot de hond geen last meer heeft van loopsheid. Mocht u nu echt zeker willen weten wat de juiste keuze is, maak dan altijd even een afspraak bij de dierenarts.

 

Informatie Dierenziekenhuis Eindhoven

Behalve het steriliseren van uw hond, kunt u bij dierenziekenhuis Eindhoven ook terecht voor andere medische ingrepen. Met hun jarenlange ervaring zijn de dierenartsen van dierenziekenhuis Eindhoven altijd in staat de best mogelijke zorg te leveren voor uw huisdier. Neem gerust telefonisch contact op of neem een kijkje op de website.

hoe gaat steriliseren

 

Lees ook:  Wie zijn Odiots en wat doen zij?

No Replies to "Hoe gaat steriliseren in zijn werk?"


    Got something to say?

    Some html is OK