EHBO cursus volgen in Maastricht

EHBO staat voor Eerste Hulp Bij Ongevallen. Het is de eerste hulp die verleend wordt aan een slachtoffer. Dit kan de eerste hulp zijn totdat de professionele zorg komt of hulp bij kleine verwondingen als sneetjes. Het is hierbij dat de hulpverlening die je biedt aansluit op de zorg van het ambulance- of ziekenhuispersoneel. Er zijn veel aanbieder van EHBO trainingen. Door een EHBO cursus in Maastricht te volgen bij Eurotransport College, ben je er zeker van dat je adequaat kunt handelen in situaties met slachtoffers.

Geldigheid EHBO certificaat

Het EHBO certificaat is twee jaar lang geldig. Na deze twee jaar dien je opnieuw een EHBO cursus te volgen om jouw certificering te verlengen. Dit kun je doen door een herhalingscursus EHBO te volgen. Na het behalen van deze cursus is je certificaat weer twee jaar geldig. Het is echter verstandig om vaker een EHBO cursus te volgen, zodat alle handelingen vers in je geheugen blijven en je weet wat je moet doen. Heb je jouw EHBO cursus in Maastricht gevolgd? Dan kun je vaak bij dezelfde aanbieder een herhalingscursus doen.

Wat zit in een EHBO doos?

Het is altijd handig om een EHBO-set bij de hand te hebben. Je bent dan altijd goed voorbereid, mocht er onderweg, op kantoor of thuis iets gebeuren. Wat zit er allemaal in een EHBO doos? Allereerst allerhande verbandmateriaal, zoals gaas, pleisters, vingerbob, en nog veel meer. Daarnaast zitten er nog andere hulpmiddelen, zoals handschoenen, verbandschaar, splinterpincet en  een tekenpincet. Eventueel zit er ook een blaadje met tips en uitleg bij, zodat je in spannende situaties een extra steuntje in de rug hebt.

EHBO cursus in Maastricht bij Eurotransport College

Euro Transport College biedt eigenlijk vooral rijlessen aan. Echter hechten ze ook belang aan  veiligheid, zowel op de weg als thuis. Daarom bieden ze ook EHBO cursussen in Maastricht aan. Zo kunnen automobilisten en vrachtwagenchauffeurs hulp verlenen op een moment dat dit zich voordoet. Kennis van EHBO is natuurlijk ook belangrijk in organisaties en privé situaties. Om deze redenen kun je EHBO cursussen volgen bij Euro Transport College.

Interesse in een EHBO cursus? Bekijk dan het opleidingsaanbod van Euro Transport College.

Lees ook:  Word een excel expert met deze 3 tips!

No Replies to "EHBO cursus volgen in Maastricht"


    Got something to say?

    Some html is OK