De sportscholen in tijden van corona

Het coronavirus heeft er voor gezorgd dat veel dagelijkse dingen er anders uit zijn gaan zien. Zo dien je overal 1,5 meter van elkaar te houden mits je niet tot hetzelfde huishouden behoort. Als je dus door de supermarkt loopt of in het restaurant zit overal. Daarbij is het zo dat de diverse ondernemers en instellingen hun gebouw opnieuw hebben moeten inrichten om zo het voor iedereen mogelijk te maken de 1,5 meter te handhaven. Zo kunnen er bijvoorbeeld kerken nu nog 1/3 van de mensen zitten omdat er overal een bank tussen moet worden gehouden. Sportscholen worden ook hard getroffen. Voor een restaurant geldt dat het aantal tafels in het restaurant enorm wordt beperkt. Er moeten namelijk looproutes worden aangelegd van waaruit gasten naar de uitgang of naar de wc kunnen lopen. Voor sommige gebouwen en bedrijven geldt zelfs een maximum aantal personen dat in een gebouw mag zijn. Voor een groot aantal is dit 30 personen.

 

fit gun

Verminderen

Het verminderen van deze contacten zal ervoor moeten zorgen er op de lange termijn minder besmettingen zijn wat ervoor zorgt dat uiteindelijk weer mensen kunnen worden toegelaten. Ook voor sportscholen, sportkantines, sportclubs en gymzalen gelden de speciale regels. Voor de regels per bedrijf bezoek je de website van jouw branche of van de Nederlandse overheid. Hier vind je een duidelijk overzicht van wat er wel en niet kan per branche. Let er wel op dat de maatregelen per week kunnen verschillen.

Voor de sportscholen

Voor de sportscholen in het speciaal viel er in het begin van de Coronacrisis te zien dat zij werden gesloten. Di had er mee te maken dat de vochtspetters die in de lucht blijven hangen na het uitademen bij het sporten nog erger aanwezig zijn. Omdat dit sporten zich binnen afspeelde was de ventilatie slechter dan dat je het in de buienlucht zou doen. Hierdoor was dit potentieel gevaarlijk. Als reactie hierop bestelden sporters massaal artikelen die ze normaal gesproken ook in de sportschool zouden gebruiken zoals: halters, gewichten en een fit gun. Deze werden dan thuis tijdens de lockdown gebruikt om toch fit te blijven.

Lees ook:  Te zwaar zijn is vervelend

No Replies to "De sportscholen in tijden van corona"


    Got something to say?

    Some html is OK