Weet jij wat een CFD is?

Wat ga je precies doen op wanneer je gaat beleggen en waar moet je geld in stoppen? Je hebt natuurlijk het bekende aandeel. Als je een aandeel koopt wordt je in feiten deels eigenaar van het bedrijf. Een andere vorm van beleggen is het gebruik maken van CFD’s. Wat is een CFD precies hoor ik je al zeggen? CFD staat voor Contract For Difference of in het Nederlands: financieel contract ter verrekening van het verschil. De naam is complex maar zegt in principe genoeg. De CFD hangt dus samen met een instrument. Dit kan van alles zijn. Denk hierbij aan aandelen, valuta’s en grondstoffen.

 

CFD handel

 

Risicovol

Een CFD heeft een versterkend effect op de waardeveranderingen die jouw instrument ondergaat. Dit komt door de ingebouwde hefboom. Stel je dus voor dat je een aandeel hebt dat een beetje meer waard wordt, dan zorgt deze hefboom er voor dat je veel meer winst behaald dan normaal. Dit effect werkt ook averechts. Wordt ditzelfde aandeel minder waard zul je ook meer verlies maken. Dit hefboomeffect maakt CFD handel erg interessant maar ook een stuk risicovoller. Van te voren wordt dan ook aangeraden om jezelf goed te informeren naar alle ins and outs. Wees er bewust van dat het handelen in CFD’s echt iets anders is als beleggen in aandelen en dat het maken van winst niet gegarandeerd wordt.

 

Ruim aanbod

Het kan zijn dat je ondertussen wel eens wilt proberen hoe het is om met een CFD te werken. Dan moet je een broker uitkiezen die voor jou het beste is. Gelukkig is er veel keuze. Een aantal belangrijke brokers worden hieronder vermeld.

  • Plus500 à een grote broker die het handelen in CFD’s aanbied. Het platform is over het algemeen gebruiksvriendelijk en de orders worden binnen ogenblikken uitgevoerd.

 

  • XM Group à Een veelzijdige CFD broker die het handelen op verschillende markten aanbied. Geschikt voor telefoon en computer.

 

  • eToro à Een vrij nieuwe broker die naam voor zichzelf aan het maken is, zowel nationaal als internationaal. Helpen onervaren handelaren hun weg te vinden.

 

  • com à interessante nieuwe broker op de Nederlandse markt. Helpt beginners door middel van een demo-account om zo als het ware te oefenen.
Lees ook:  3 zaken waar je bij het inhuren van een slotenmaker op moet letten

No Replies to "Weet jij wat een CFD is?"


    Got something to say?

    Some html is OK