Een WOZ-bezwaar, wat is dat?

Wat is een WOZ-bezwaar?

 

Wat houdt een WOZ-bezwaar in en wat kun je ermee doen? In deze blog gaan wij jou vertellen wat dit is en waarvoor je het kan gebruiken.

 

Betekenis WOZ-bezwaar

 

Een WOZ-bezwaar kan je gebruiken wanneer je het niet eens bent met de WOZ-waarde van je woning, die je ontvangt vanuit de gemeente.Uit onderzoek blijkt dat deze waarde vaak te hoog is ingeschat. Dit heeft nadelen voor jou als koper.

 

Gevolg te hoge WOZ-waarde

 

Doordat de woning te hoog in WOZ-waarde wordt geschat heeft dit ook invloed voor onder andere de: OZB-belasting, Rioolheffing en inkomstenbelasting. Daarnaast heeft deze WOZ-waarde invloed op de Waterschapsbelasting, Vennootschapsbelasting en Schenk-of Erfbelasting. Door deze te hoge WOZ-waarde betaal je meer voor deze belastingen terwijl dit helemaal niet nodig is. Een WOZ-bezwaar kan je dus veel geld besparen en dat is handig voor iedereen.

eugene schreinemachers

Een WOZ-bezwaar opmaken

Het opmaken van een WOZ-bezwaar kan je zelf doen, maar voor het beste resultaat wordt er aangeraden dit te laten doen door een professioneel makelaarskantoor. Eugene Schreinemacher is een goed voorbeeld voor deze dienst te laten uitvoeren. Zij doen dit in samenwerking met Previcus vastgoed en kunnen jou deze dienst gratis aanbieden. Het maken van dit bezwaar kun je het beste uit handen geven aan een professional. Zo ben je verzekerd van een deskundige en professionele afhandeling van de procedure.

 

Tot zover deze blog over het opmaken van een WOZ-bezwaar. Wij hopen dat het nu wat duidelijker is wat een WOZ-bezwaar is en wat het voor een positieve gevolgen voor jouw als eigenaar kan hebben.

Lees ook:  Het kopen van drugs in microdosering

No Replies to "Een WOZ-bezwaar, wat is dat?"


    Got something to say?

    Some html is OK