Online cursussen via een leerplatform: steeds populairder!

Het aantal online cursussen via een leerplatform blijft stijgen. Onderzoek wijst uit dat studenten steeds vaker kiezen voor een cursus die ze volgen op afstand, in hun eigen tijd en tempo. Deze trend zal de komende jaren alleen maar toenemen. Vooral in de ICT sector gaat dit hard. ICT trainingen  en cursussen worden dan ook steeds vaker via een leerplatform aangeboden. Een groot voordeel van online ICT training is dat je deze altijd en overal kunt volgen. Je bent dus niet gebonden aan een fysieke locatie. Bovendien kun je deze trainingen volgen wanneer het jou uitkomt. Zo kan je bijvoorbeeld ’s avonds of in het weekend leren. Dit is ideaal voor werknemers die fulltime werken.

Welke mogelijkheden zijn er?

Als je op zoek bent naar een ICT training of cursus, heb je tegenwoordig keuze uit verschillende leerplatforms. Doordat er steeds meer aanbieders zijn, wordt de keuze ook steeds groter. Welke platform past het beste bij jou? En welke cursussen en trainingen zijn er allemaal beschikbaar? In dit artikel geven we antwoord op deze vragen.

Udemy

De verschillende leerplatforms die er zijn, bieden ieder hun eigen cursussen en trainingen aan. Zo is er bijvoorbeeld het leerplatform Udemy. Op Udemy vind je meer dan 65.000 cursussen over allerlei onderwerpen. Denk hierbij aan onderwerpen als fotografie, coding, taalcursussen, marketing en nog veel meer. De prijzen van deze cursussen variëren van €11,- tot €200,- . Nadat je een cursus hebt gekocht, heb je deze altijd en overal beschikbaar. Op Udemy zijn ook veel gratis cursussen te vinden.

Coursera

Een ander leerplatform is Coursera. Coursera biedt online cursussen aan van verschillende universiteiten en bedrijven over de hele wereld. Deze cursussen zijn vaak wat uitgebreider dan de cursussen op Udemy en gaan dus dieper in op een bepaald onderwerp. Coursera werkt samen met universiteiten als Stanford, Princeton, Yale en Columbia. Je kunt dus ook echt een cursus volgen van een prestigieuze universiteit.

Lynda

Een andere optie is het leerplatform Lynda. Lynda is sinds 2015 onderdeel van LinkedIn. Lynda heeft meer dan 6000 cursussen in hun aanbod, verdeeld over meer dan 300 verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan onderwerpen als fotografie, design, business en software. Lynda was één van de eerste bedrijven die online cursussen aanbood. Het voordeel van Lynda is dat je naast de cursussen ook toegang hebt tot tutorials, tips en andere leermiddelen.

MyCademy

MyCademy heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd als echt ict academy en richt zich vanzelfsprekend op IT professionals.  Je vindt er een uitgebreid aanbod aan cursussen over onderwerpen als cloud computing, cybersecurity en projectmanagement.

Naast deze vier leerplatforms zijn er nog vele andere platforms die online cursussen en trainingen aanbieden. Zoals je kunt zien, is er dus keuze genoeg! Welk platform je ook kiest, online leren wordt steeds populairder en biedt vele voordelen. Dus waar wacht je nog op? Start vandaag met leren!

Lees ook:  Waarom buiten vergaderen een aanrader is

No Replies to "Online cursussen via een leerplatform: steeds populairder!"