Een loopfiets is geschikt voor ieder kind

Een vrolijk uitziend fietsje zonder trappers, waarbij je kind zich met de beentjes moet afzetten om vooruit te komen. Een loopfiets is niet alleen leuk speelgoed, maar ook ontzettend goed voor de ontwikkeling van je kind. Daarnaast zijn er ook zeker nog andere redenen waarom een loopfiets vanaf 1 jaar een goed idee is. Lees daarom snel verder, want wij vertellen je graag meer.

Waarom een loopfiets

Bovenal is een loopfiets of driewieler gewoon leuk speelgoed voor kleine kinderen. Ze vinden het doorgaans onwijs leuk om er gauw op te stappen en wat te oefenen. Uiteraard eerst voorzichtig binnenshuis, maar ze zullen al gauw meer ruimte nodig hebben en uitwijken naar de tuin of de stoep.

Een loopfiets vanaf 1 jaar is daarnaast ontzettend goed voor de grof motorische ontwikkeling. Je kind leert om balans te houden en zich ondertussen voort te bewegen. Daarnaast moet hij of zij ook nog eens de fiets in bedwang zien te houden. Je kind leert dus spelenderwijze om evenwicht te bewaren. In eerste instantie is dat altijd lastig, maar je kind zal het snel onder de knie krijgen.

Je kind leert ook nog eens heel goed om afstand en snelheid in te schatten. Hij of zij moet namelijk proberen om nergens tegenaan te botsen met de loopfiets vanaf 1 jaar. Daarnaast zal er ook op tijd bochten moeten worden gemaakt en zal er afgeremd moeten worden.

Een loopfiets vanaf 1 jaar, of toch een latere leeftijd?

Dit hangt uiteraard voor het grootste deel af van je kind. De snelheid waarmee een kind zich motorisch ontwikkelt, is doorgaans niet bij ieder kind hetzelfde. Echter kun je in het algemeen wel het volgende vaststellen.

Zodra je kind 1 jaar is geworden, begint hij of zij waarschijnlijk met lopen. Gedurende het tweede levensjaar is een loopfiets met drie of zelf vier wielen een goed idee. De fiets kan in dat geval dan niet omvallen, maar je kind kan zich dan wel met de voetjes afzetten van de grond om vooruit te komen. Tijdens deze fase gaat het vooral om de beweging van het lopen en het opdoen van meer kracht. Vanaf zijn of haar derde levensjaar is er al een grote kans dat je kind toe is aan een loopfiets met twee wielen. Kinderen zijn dan namelijk al vaak in staat om het evenwicht te bewaren en vinden het dan leuk om te proberen met de fiets vooruit te komen.

Lees ook:  Algemeen juridisch advies

No Replies to "Een loopfiets is geschikt voor ieder kind"