Een telefoon schoonmaken zonder iets te beschadigen

Tegenwoordig heeft iedereen standaard zijn smartphone op zak, zelfs tijdens het eten of op het toilet. Doordat jouw telefoon altijd overal mee naar toe mag, komen hier best wel wat bacteriën bij kijken. Maar hoe maak je nou jouw telefoon schoon zonder iets te beschadigen? Dat leggen wij jou haarfijn uit.

Jouw smartphone, bacterievrij

Je pakt de telefoon met het telefoonhoesje eromheen de hele dag met je handen op en legt de telefoon waarschijnlijk ook op allerlei publieke plekken neer. Jouw smartphone draag je vrijwel altijd bij je en mag overal mee naartoe. In 2017 heeft een schoonmaakbedrijf een onderzoek verricht waaruit is geconcludeerd dat 67 procent van de Nederlanders hun telefoon meeneemt naar het toilet. Helaas maakt maar slechts 31 procent van de Nederlanders hun telefoon slechts één keer per jaar half schoon. Dit wordt dan ook alleen gedaan wanneer de telefoon zichtbaar smerig is!

Waarschijnlijk wil je nu je dit weet niet weten hoeveel bacteriën er op jouw telefoon zitten. We gaan je toch nog voorzien van een percentage. Er zitten op telefoons en telefoonhoesje vaak 18 procent meer bacteriën dan op deuren en doorspoelknoppen van openbare toiletten. Nu zul je er vast van overtuigd zijn dat het wel eens slim is om je telefoon eens grondig schoon te maken. Hiervoor hebben wij een aantal tips opgesteld, waardoor jouw telefoon niet beschadigd raakt.

telefoonhoesje

Tip 1: verwijder zand, kruimels en stofjes

In het gat van de oplaadpunten, koptelefoon aansluitingen kunnen zich hoopjes stof, zand en kruimels makkelijk opstapelen. Deze moeten er eerst uitgehaald worden zodat de rest van de telefoon niet beschadigd wordt tijdens het schoonmaken.

Hoe doe je dat? Als er niet veel rotzooi in zit, dan is een paar keer bazen wel voldoende. Is er een grondigere schoonmaak vereist? Dan hebben wij een methode klaarliggen voor jou: Pak een paperclip en buig deze recht. Rol vervolgens om het uiteinde een aantal laagjes plakband met de plakkende kant naar buiten. Zo creëer je een mini stoffer voor je smartphone! Wees wel voorzichtig, zodat je niets beschadigd of kapot maakt.

Tip 2: Kies het juiste schoonmaakmiddel

Neem een goed doekje om de smartphone schoon te vegen. Kies hiervoor voor een passend doekje, zoals een microvezeldoek. Vermijd ruwe handdoeken, theedoeken of keukenpapier. Gebruik ook géén alcoholische doekjes of doekjes met ammoniak, hierdoor kan het touchscreen van je telefoon beschadigd raken! Behalve als je er een goed smartphonehoesje omheen hebt!

Tip 3: Wees zelf ook schoon

Was je handen regelmatig! Hierdoor blijft je smartphone natuurlijk ook schoner. Dus na een reis met het OV, na het niezen of na een toiletbezoek is het verstandig om even je handen te wassen. Wat verder ook heel goed helpt voor de hygiëne van jouw telefoon? Een telefoonhoesje er omheen plaatsen! Hierdoor wordt voorkomen dat er veel stofjes en kruimels in je telefoon terecht komen.

Lees ook:  Hoe werkt private apn?

No Replies to "Een telefoon schoonmaken zonder iets te beschadigen"


    Got something to say?

    Some html is OK