What to wear… Naar een bruiloft

Ben je uitgenodigd voor de bruiloft van je beste vriend, een collega of misschien wel een kennis? Dan is het belangrijk om goed voor de dag te komen. Een gepaste outfit is hierbij van belang. Alhoewel het eenvoudig kan lijken om een leuke outfit te scoren, kan het nog wel eens lastiger zijn dan gedacht. In deze blog geven we enkele tips hoe je het stijlvol op een bruiloft kan komen opdagen. Alvast een tipje van de sluier, kom niet aan in hetzelfde kostuum als de bruidegom… Dat is not done!

Let op het trouwkostuum voor heren of het kostuum van de bruidegom

Als je als man bent uitgenodigd voor een bruiloft, is het belangrijk om niet over de top te gaan. Het kostuum van de bruidegom is namelijk hetgeen dat eruit moet springen op de grote dag. In een winkel waar ze trouwkostuum voor heren verkopen kun je dus beter niet gaan shoppen als gast.

Dresscode

Tegenwoordig kiezen steeds meer bruidsparen ervoor om een dresscode te vermelden op de uitnodiging van de bruiloft. Zo weet jij als gast hoe je gekleed kunt gaan, harstikke handig natuurlijk! Als er een dresscode is, is het belangrijk dat je je hier aan houdt. Ook al ben je het misschien niet helemaal eens met de dresscode of het is niet jouw ding, onthoud dat het de wens van het bruidspaar is dat jij op een bepaalde manier gekleed komt. En laten we eerlijk wezen… de bruiloft draait niet om jou, toch? Houd dus rekening met het bruidspaar en luister naar hun wensen.

Vermijd wit

Kom alleen naar een bruiloft in het wit als je zélf de bruid bent. Dat is een ongeschreven regel. Het is een absolute no go om in het wit gekleed naar een bruiloft te komen als gast. Staat duidelijk in de dresscode dat wit juist wél is gewenst? Dan houd je je natuurlijk aan deze dresscode. In alle andere gevallen geldt: draag geen wit, vanille of crème kleuren. Laat de bruid stralen op haar droombruiloft en blijf zelf op de achtergrond.
Lees ook:  Pas je lingerie aan op het seizoen

No Replies to "What to wear… Naar een bruiloft"


    Got something to say?

    Some html is OK