Duurzaam wonen in een oud huis

Nieuwe huizen worden tegenwoordig erg duurzaam gebouwd. Deze huizen zijn vaak goed in het reguleren van warmte en energie en zijn daarom erg besparend. Oudere huizen zijn vaak nog een stuk minder duurzaam. Toch kun je met een aantal aanpassingen ervoor zorgen dat je huis een stuk duurzamer wordt.

Zorg voor goede isolatie

Een goede isolatie van je huis en opgeruimde slaapkamer is cruciaal als je duurzaam wilt leven. Door een goede isolatie zorg je er namelijk voor dat het huis langer koel blijft in de zomer, en beter warm blijft in de winter. Hierdoor hoef je dus minder te stoken waardoor je een stuk beter bezig voor het milieu.

Er zijn verschillende manieren om je huis beter te isoleren. Allereerst kun je enkel glas vervangen door dubbel glas. Ook in dubbel glas zijn nog verschillende gradaties. HR ++ is een vorm van glas dat erg goed isoleert. Ook als je misschien wel al dubbel glas hebt, maar nog niet de HR ++ variant is het vaak beter om toch over te stappen op deze beter isolerende variant.

Naast het glas in je huis kun je ook je vloeren en muren beter isoleren. Oudere woningen zijn vaak gebouwd met spouwmuren die nog niet geïsoleerd zijn. Deze kun je relatief goedkoop opvullen met isolatiemateriaal. Deze kleine ingreep kan je al snel een besparing van 10% opleveren. Ook de vloer is relatief makkelijk te isoleren via de kruipruimte. Het isoleren van je vloer levert daarbij ook extra wooncomfort op omdat de vloeren een stuk minder koud aanvoelen.

Ga voor een groene energieleverancier

Als je in je huis zelf niet meer veel kunt doen om duurzamer te wonen kun je er wel nog op andere manieren voor zorgen dat je duurzamer woont. Een belangrijke stap hierin is het kiezen voor een groene energieleverancier. Door een groene energieleverancier te kiezen ben je ervan verzekerd dat de energie die je verbruikt op zijn minst nog op een duurzame manier gewonnen wordt. De Lampiris klantendienst kan je goed adviseren over groene energie. Daarnaast kan Lampiris je ook helpen met de keuze voor zonnepanelen. Zonnepanelen zijn dan ook een extra goede manier om je huis nog duurzamer te maken.

lampiris klantendienst

Lees in dit artikel hoe je kunt verduurzamen, wanneer je gehuurd woont.

Lees ook:  De voorbereiding van je tuinverbouwing

No Replies to "Duurzaam wonen in een oud huis"