Tips om uw tuin een frissere uitstraling te geven

Een mooie tuin vinden veel mensen belangrijk. Soms wordt een tuin verwaarloosd door de weersomstandigheden. Zo wordt er in de winter minder aan tuinen gewerkt dan in de zomer of lente. Het is dan ook erg prettig om bij warme temperaturen in een tuin te zitten waarbij u niet gestoord wordt door een hoop grond, onkruid of andere kwaaltjes. Een opgeruimde georganiseerde tuin geeft u ook meer rust en ontspanning als u in de tuin gaat zitten. Wij hebben een paar tips voor uw tuin upgrade. Naast het renovatiewerk dat u zelf verricht hebben wij enkele toevoegingen voor uw tuin. Benieuwd naar deze toevoegingen? Lees dan snel verder!

 

Sfeerverlichting

Een van de opkomende trends bij het opfrissen van uw tuin is het plaatsen van LED inbouwspots. Het fijne aan LED inbouwspots is dat deze verschillende milieuvriendelijke voordelen met zich mee brengen. LED lampen verbruiken namelijk minder energie dan hallogeen of TL-lampen. Daarnaast wordt er geen Uv-licht uitgestraald. Dit zorgt er ook voor dat de LED inbouwspots minder snel insecten aantrekt. De LED lampen geven geen warmte af. Bovendien kunnen LED inbouwspots gehaald worden in verschillende varianten. Denk hierbij aan dimbare LED lampen, multi colour lampen en verstelbare lampen. Zo kunt u zelf de intensiviteit bepalen bij dimbare lampen. Bij multi colour kunt u zelf bepalen welke kleur gebruikt wordt. Zo kunt u kiezen tussen warmere kleuren of koude kleuren.

 

Meer kleur in uw tuin

Ze zeggen wel eens dat niet meer dan 40% van uw tuin uit bestrating moet bestaan. Als dit het geval is, raden wij u aan om meer kleur of groen in uw tuin te verwerken. Dit kan door middel van bloemen of planten te plaatsen. Het planten van groente en fruitzaden kan er ook voor zorgen dat u na een paar maanden uw eigen groente en fruit kunt oogsten. Let er wel op dat sommige planten veel ruimte nodig hebben om te groeien. Een pompoen bijvoorbeeld heeft genoeg ruimte nodig terwijl een aardbeienplant makkelijk op een klein stuk grond kan worden geplant. Mocht u niet zoveel moeite in uw planten willen steken? Dan kunt u altijd nog vetplanten plaatsen die niet veel aandacht nodig hebben.

 

LED inbouwspots

Lees ook:  De voorbereiding van je tuinverbouwing

No Replies to "Tips om uw tuin een frissere uitstraling te geven"