De slimme thermostaat

Tegenwoordig hebben veel mensen het zogeheten ‘smart home’ of hebben ze dit gedeeltelijk. Smart homes zijn de huizen van de toekomst. Je hebt in een smart home veel geautomatiseerde processen in en rondom je huis. Denk aan een slimme thermostaat, slimme lampen en een slimme deurbel. Je kan alles dan op afstand bedienen, zelfs als je niet thuis bent. Handig, zo kan je bijvoorbeeld met de postbode communiceren over je pakketje op het moment dat de bel gaat en je niet thuis bent of je lampen aandoen vlak voordat je thuis komt. Ook de slimme thermostaat is erg handig, zo kan je de verwarming automatisch aan- en uitzetten. In dit blog wat meer over de slimme thermostaat.

 

Eigenschappen

Een slimme thermostaat heeft een aantal eigenschappen. Zo is een van de eigenschappen een tijdschema invullen. Dit kan dankzij de klokthermostaat. De klokthermostaat is niet nieuw, die bestaat al lang. Heb je een vast weekpatroon Dan kan je heel makkelijk het tijdschema instellen. Stel in wanneer de verwarming aan moet gaan en ook wanneer deze weer uit moet gaan. Je hoeft zo zelf niet aan de verwarming te denken en je betaalt niet meer voor je kosten dan nodig. Een andere eigenschap is de thermostaat met een app bedienen. Je kan de thermostaat met app bedienen via je smartphone, maar ook via je tablet. Je kan altijd je thermostaat bedienen op deze manier, zelfs op afstand. Ben je wel thuis, maar wil je de verwarming wat lager zetten? Dan hoef je niet meer op te staan, want dit kan je doen in de app.

 

Besparen

De thermostaat heeft daarnaast ook nog eigenschappen waarmee je geld kan besparen. Op basis van je gedrag kan een slimme thermostaat bepalen hoe je verwarming moet worden ingesteld. Je hoeft hier niks voor te doen, je thermostaat kan dit zelf meten en past dan het automatische patroon automatisch aan. Ga je ’s ochtends bijvoorbeeld iedere keer een uur eerder de deur uit dan je zelf hebt aangegeven in de app? Dan registreert de thermostaat dit zelf en past deze dat aan in de app. Ben je dat uur wel een keer thuis? Dan zet je zelf in de app de verwarming gemakkelijk hoger.

thermostaat met app

Lees ook:  Tips om uw tuin een frissere uitstraling te geven

No Replies to "De slimme thermostaat"