De opkomst van de 3D-printer

Soms hou je gewoon weg niet meer bij wat er allemaal te krijgen is op het gebied van techniek. Neem voor de grap maar eens een kijkje in de mediamarkt. Iedere keer worden de verwachtingen overtroffen. Net wanneer je denkt dat het niet gekker kan, sta je weer met open mond te kijken wat ze nu weer hebben bedacht. Je zou het misschien niet meteen denken, maar ook het gebied van printers en printen in het algemeen is er het een en ander veranderd. Wat kan er dan nog meer met een printer? Nou, meer dan je denkt. Sinds een tijdje is de 3D-printer namelijk geboren. Deze printer heeft direct naam voor zichzelf gemaakt.

 

3D laten printen

 

Driedimensionaal printen

Een 3D-printer print, zoals de naam als zegt, dingen in 3D uit. Dit klinkt misschien bijna onmogelijk, maar de eerste 3D-printer werd al in 2005 ontwikkelt. Er wordt niet alleen gebruik gemaakt van ouderwets papier, maar ook materialen als zand, kunststof en metaal worden veelvoudig gebruikt. Om precies te snappen hoe dit werkt heb je een flinke dosis technische kennis nodig. Om het kort en simpel te houden: wanneer je een ontwerp wilt laten printen in 3D moet je dit maken met speciale CAD-software. Deze technieken worden al jaren gebruikt door architecten en in de bouw. Ontwerp af? Dan wordt deze via een computer verzonden naar 3D-printer die het vervolgens geheel driedimensionaal uitprint.

 

Besteed jouw printopdracht uit

Opzoek naar een bedrijf dat jouw speciale ontwerp tegen een scherpe prijs uitprint? Dan zit je bij 3DLabs goed. Wil jij bijvoorbeeld iets 3D laten printen maar heb je zelf geen printer? Dat is geen probleem. 3DLabs kan jouw ontwerp in meerdere kleuren tegelijkertijd uitprinten. Op deze manier worden details beter weergegeven. Ook is het mogelijk om je ontwerp met glow-in-the-dark te printen. Op deze manier is het object ook in het donker volledig zichtbaar. 3DLabs maakt het zelfs mogelijk om flexibele materialen uit te printen die ook echt een functie hebben. Denk hierbij aan een telefoonhoesje of een afdichting. Benieuwd wat het kost om jouw ontwerp te laten printen bij 3DLabs, dan kun je de calculator gebruiken op de website.

Lees ook:  Alles wat je moet weten over het uitlaatsysteem

No Replies to "De opkomst van de 3D-printer"


    Got something to say?

    Some html is OK