De meest voordelige zorgverzekering kiezen doe je zo!

Veel mensen die vanuit vroeger al bij een zorgverzekering zitten hebben niet te behoefte om over te stappen naar een andere. Ze zijn over het algemeen tevreden, ze vinden het wel prima zo. Hoewel dit aan de ene kant begrijpelijk is, is het aan de andere kant een beetje vreemd. Als je namelijk een beetje onderzoek doet naar andere zorgverzekeraars merk je al gauw dat er andere, misschien wel betere, opties zijn voor jou.

Na elke jaarwisseling heb je de mogelijkheid om van zorgverzekering te switchen. Je kunt op internet verschillende partijen met elkaar vergelijken en hieruit de beste keuze maken. Hoe je dit precies doet, dat lees je hier.

klantenservice zilveren kruis

Kijk wat er nog loopt en bespaar hier op

Vaak heeft men niet door dat ze nog een verzekering hebben die gewoon door loopt en waar ze dus nog steeds voor betalen. Een reisverzekering is hier een goed voorbeeld van. Deze sluit je af om eventuele medische kosten in het buitenland te dekken, maar misschien vind je dit na een tijdje niet meer nodig omdat je niet op vakantie gaat. Zonde geld!

 

Zorgtoeslag aan vragen

Dit is eigenlijk een absolute must. Je hebt in Nederland recht op enige vorm van zorgtoeslag. Deze kun je aanvragen. Kom je in aanmerking, dan krijg je maandelijks een toeslag waarmee je jouw zorgverzekering (deels) van kan betalen.

 

Vergelijk verschillende aanbieders

Er zijn genoeg websites op het internet te vinden die zorgverzekeraars als CZ of Zilveren Kruis met elkaar vergelijken. Is dit voor jou niet helemaal duidelijk op de online manier, dan kun je altijd nog in zee met de ouderwetse manier. Gewoon de klantenservice zilveren kruis bellen! De mensen die voor de klantenservice van Zilveren Kruis of een van de andere zorgverzekeraars werken leggen jou haarfijn uit hoe alles in elkaar steekt.

 

Ouders opgelet

Ben jij ouder en heb je kids die nog geen 18 zijn, dan kun je ze in jouw polis mee verzekeren.  Of misschien heeft je partner nog wel een uitgebreidere verzekering, dan is dat helemaal mooi. Op deze manier verzeker jij je kinderen helemaal voor niets.

Lees ook:  Vastgoed in eigen beheer

No Replies to "De meest voordelige zorgverzekering kiezen doe je zo!"


    Got something to say?

    Some html is OK