Over bloemschikken

De bloemsierkunst is in Europa ontstaan; voornamelijk door het gebruik in de religies. In de tijd van het oude Egypte werden rouwboeketten veelvuldig gebruikt en dit nemen we eigenlijk nog in de hedendaagse tijd mee. Bij gala’s heb je een Corsage, bij trouwfeesten heb je het trouwboeket en bij begrafenissen de rouwboeketten.

Hier kan je vele verschillende groottes en thema’s van krijgen, aangezien deze populaire kunstvorm over heel de wereld gebruikt wordt zijn er ook overal verschillende stijlen te vinden. Zo heeft elke cultuur wel een specifieke betekenis voor bepaalde bloemstukken.

Variaties en inspiratie

In Nederland worden zowel veel bloemen geïmporteerd als geëxporteerd. Hierdoor hebben de Nederlandse bloemschikkers enorm veel variatie. Alleen al de rhododendron zorgt dankzij het combineren van de 700 wilde soorten met andere bloemen voor meer dan duizenden hybride soorten. Je kunt erg mooie variaties maken in de stukken met de rhododendron. Elke soort heeft verschillende eigenschappen zoals bladeren van een centimeter tot wel 1 meter groot.

in 2001 heeft de “Nederlandse Rhododendron Vereniging” twee jaar lang veel contacten gelegd om uiteindelijk in de Botanische Tuinen te Wageningen ruim 4000m2 aan plantvakken te krijgen. Hier werden de rhododendrons in alle soorten en kleuren geplant. Dus als je als bloemschikker graag wat inspiratie wilt opdoen, moet je hier zeker naar toe gaan.

Dagbesteding

al met al is bloemschikken een leuke dagbesteding en kun je hier zo lang of zo kort over doen als je wilt. Je kunt het zo groot en uitgebreid maken of heel klein en subtiel. bloemschikken is voor iedereen een leuke uitdaging. Je kunt een korte cursus op het internet volgen bij thuisstudies waarbij je je eigen planten kunt gebruiken. Haal het beste uit je tuin, of je kunt mooie bloemen kopen bij het tuincentrum en hier je eigen bloemstuk mee maken.

Lees ook:  Soorten leiderschapsstijlen

No Replies to "Over bloemschikken"


    Got something to say?

    Some html is OK