Kies voor een traditionele Oosterse hanglamp

Heb je verlichting nodig in je woning maar wil je geen standaard lamp ophangen, overweeg dan een Oosterse hanglamp. Een functionele en tegelijkertijd mooie decoratie die in de Arabische cultuur al tientallen jaren wordt gebruikt. Specifieke streken en steden in Egypte wemelen van de ateliers waar deze hanglampen geheel volgens traditie worden gemaakt. Tegenwoordig is er veel keuze als het gaat om lichtbronnen zoals de gloeilamp en de spaarlamp. Hoe functioneel deze ook mogen zijn, toch zijn ze als sfeerverlichting totaal niet geschikt. De Eco Halogeen lamp is de beste keuze als vervanger van de gloeilamp. Je zou ook kunnen kiezen voor een LED. Over de uitstraling van een LED zijn de meningen echter verdeeld. Je hebt verschillende soorten en maten, materialen en motieven. Ze zijn geschikt voor elke kamer in een woning, van keuken tot gang, van veranda tot slaapkamer. Vaak zie je dat een combinatie van kleinere lampen speels wordt opgehangen, bijvoorbeeld allemaal op verschillende hoogtes. Dit zorgt voor een effect dat met andere lampen niet zo makkelijk na te bootsen is.

 

Veilig monteren

Mocht je een grotere oosterse lamp kopen, wordt deze met een ketting geleverd. Met deze ketting kun je de lamp eenvoudig aan het plafond bevestigen. Bij de kleinere maat lampen is een snoer meestal al voldoende om de klus te klaren. Deze kettingen en snoeren zijn meestal ook los te verkrijgen als je dat zou willen. Zorg bij het monteren altijd dat je met minimaal twee personen bent. Veiligheid blijft voorop staan.

 

Kleinere maat

De kleinste maat hanglamp worden bewust gemaakt met honderden kleine gaatjes. Dit zorgt voor een betoverend effect wanneer deze mooie lamp schijnt in een donkere ruimte. Ook zonder licht is deze lamp een prachtige verschijning.

 

Grotere maat

De meeste hanglampen zijn open aan de onderkant. De opening heeft een gemiddelde diameter van 15 centimeter oplopend tot 20 centimeter is sommige gevallen. Dit zorgt voor een functionele maar tegelijkertijd mooie lichtstraal. Door de grotere opening aan de onderkant van de lamp is het vrij eenvoudig het lichtbolletje te vervangen zodra deze op is.

 

oosterse hanglampen

Lees ook:  Wat te doen als u bent buitengesloten

No Replies to "Kies voor een traditionele Oosterse hanglamp"


    Got something to say?

    Some html is OK