Meest voorkomende redenen voor een scheiding

Er zijn natuurlijk een hele hoop redenen waarom een stel uit elkaar gaat. Deze lopen uit van geldproblemen tot vreemdgaan en van (te) veel verandering tot botsende karakters. Hoewel deze reden bij iedereen anders is, zijn er een aantal redenen die het meeste voorkomen. Ook zo benieuwd waarom partners gaan scheiden? Of wil je weten wat er mis is gegaan binnen jouw relatie? Hieronder benoemen we de meest voorkomende redenen waarom stellen uit elkaar gaan.

Geen vertrouwen

Vertrouwen is een van de basisregels voor een succesvolle relatie, niet zo gek dus dat als dat weg is de relatie niet goed loopt. Vertrouwen kan op verschillende manieren beschadigd worden. Denk aan het verbergen van bijvoorbeeld geldproblemen of contact met iemand anders. Hoewel je hier samen uit kan komen, is het lastig om het vertrouwen terug te krijgen.

Slechte communicatie

Ook deze reden komt vaak voor en is erg logisch. Wanneer je niet goed communiceert weet je partner natuurlijk niet hoe je denkt over bepaalde dingen die wellicht invloed hebben op de relatie. Denk hierbij aan een kinderwens of de rolverdeling. Verder komt slechte communicatie op het gebied van irritaties ook vaak voor. Als je partner niet op de hoogte is van jou onzekerheden/irritaties kan hij/zij hier niets aan veranderen.

Verandering

Niet iedereen kan evengoed omgaan met verandering en dat is in een relatie niet anders. Het gaat hierbij wel om grote veranderingen. Denk hierbij aan een verhuizing of het uit huis gaan van de kinderen. Het uit huis gaan van de kinderen is op zichzelf al een grote reden tot scheiden. Sommige partners komen er dan namelijk achter dat ze voor de kinderen samen bleven. Verandering kan er echter ook voor zorgen dat een stel dichter naar elkaar toe groeit.

Echtscheidingsconvenant

Gaan jij en je partner uit elkaar? Dan is het belangrijk een echtscheidingsconvenant op te stellen. Hierin staan alle afspraken die jij en je partner maken over belangrijke zaken als spullen, pensioen en eventuele kinderen. Dit document kunnen jullie samen opstellen met een mediator of jullie kunnen het zelf schrijven. Let er wel op dat een echtscheidingsconvenant pas rechtsgeldig is als deze is gemaakt door o.a. een mediator en door een rechter is bekrachtigd.

echtscheidingsconvenant

Lees ook:  Fiets of een e chopper? 

No Replies to "Meest voorkomende redenen voor een scheiding"