De beste praktijken op het gebied van low-code ontwikkeling

low-code ontwikkeling wordt steeds populairder. En dat is niet zo gek ook, want dit is een benadering van softwareontwikkeling waarbij er weinig tot geen codering vereist is om applicaties en processen te bouwen. Er bestaan verschillende platforms waarmee software sneller en efficiënter kan worden gemaakt dan met traditionele ontwikkelingsmethoden. In plaats van complexe programmeertalen te gebruiken, kun je eenvoudig visuele interfaces met onder meer drag-en-drop-mogelijkheden inzetten om een groot aantal applicatiewensen in vervulling te brengen. Ongeacht welk platform wordt gebruikt, zijn er een paar regels die organisaties kunnen helpen het meeste uit low-code ontwikkeling te halen.

1. Maak jezelf vertrouwd met de eigenschappen van het platform en zijn kracht

Wanneer je de keuze hebt gemaakt omtrent welk low-code platform je wilt gebruiken, zorg er dan voor dat jij en jouw team de tijd nemen om het uitgebreid te leren kennen. De meest waardevolle manier om dit te doen is dat alle betrokken teamleden dit doen, eventueel in samenwerking met een Mendix consultant. De tijd die hieraan wordt besteed zal niet verloren gaan en zal goed worden geïnvesteerd, aangezien het later waarde zal toevoegen aan de ontwikkelingen van relevante weboplossingen.

2. Het vermijden van onnodig maatwerk

Een van de belangrijkste voordelen van low-code platforms zijn de componenten die van tevoren gedefinieerd zijn. Deze onderdelen zijn gemaakt om universeel bruikbaar te zijn, maar natuurlijk betekent dat niet dat ze allemaal aan jouw zakelijke eisen voldoen. In dat geval zul je jouw eigen componenten moeten aanpassen of creëren. Dit betekent dat er meer tijd aan webontwikkeling moet worden besteed. 

Het werken met componenten die van tevoren gedefinieerd zijn, kan de mogelijkheid geven om ze onder de knie te krijgen en de ontwikkelingstijd aanzienlijk in te korten. Anderzijds kunnen aangepaste componenten je meer waarde geven dan je aanvankelijk had bepaald.

3. Maak jouw team bewust van de use cases voor het project

Het is van vitaal belang om tijdens low code ontwikkeling jouw team actief te betrekken. Jouw team zal er zijn om je te helpen naar meer bedrijfssucces, zolang je ze als partners weet te behandelen en hen laat begrijpen aan welke zakelijke behoeften je probeert te voldoen. Zorg er dus voor dat er gezamenlijk uitgebreid wordt gekeken naar de mogelijke use cases van het low code project en sta open voor feedback. Op die manier stel je jouw team samen met een open geest en duidelijke doelstellingen, wat waardevolle inzichten kan opleveren voor de toekomst van het project.

Lees ook:  Waarom een externe schoonmaker inhuren voor uw rolluiken

No Replies to "De beste praktijken op het gebied van low-code ontwikkeling"