Dé tips voor een efficiënte urenregistratie

Om iedereen goed en op tijd zijn uren te laten registreren is geen makkelijke strijd. Het communiceren van de noodzaak van urenregistratie én het zo makkelijk mogelijk maken van het registreren van uren is belangrijk. Niet iedereen doet het even zorgvuldig of met alle plezier. In dit blog geven we je een aantal goede tips waarmee jij zorgt voor een succesvolle urenregistratie van je medewerkers.

Geef het goede voorbeeld en streef naar discipline

Het is zeker niet efficiënt en bovenal demotiverend om iedere week achter iedereen aan te moeten zitten, omdat ze hun uren van de vorige week nog niet hebben geschreven. Het is belangrijk dat er geen vervolgprocessen in de knoei komen. Daarom moet het vanzelfsprekend zijn dat iedereen zijn uren op tijd boekt. Zorg ervoor dat jij zelf het goede voorbeeld geeft en streef naar discipline.

Maak het schrijven van uren zo simpel mogelijk

Vooral voor interne projecten is er een groot risico dat er op het gebied van urenregistratie maar wat gekozen wordt. De uiteindelijke sturingsinformatie kan hierdoor maar niet duidelijk worden.Een simpele urenregistratie voor je medewerkers, zorgt voor een verlaagde kans op fouten. Het eenvoudig kunnen registreren van uren verlaagd de drempel voor medewerkers om hun uren in te vullen. Biedt niet veel verschillende urensoorten aan.

urenregistratie

Benadruk de noodzaak van uren registreren

Tijdschrijven. Medewerkers weten waar de tijd blijft, wat hun inzicht geeft in het verbeteren van hun productiviteit. Tijdschrijven klinkt super controlerend, maar is de sleutel tot een gezonde bedrijfsvoering. Laat aan jou medewerkers weten wat er gebeurt met de urenregistratie om zo de noodzaak ervan te benadrukken.

Stel doelen en maak deze inzichtelijk

Het bedrijf kan met een aantal belangrijke aspecten de rendementsdoelstellingen halen. Uren registreren kan van grote waarde zijn hierbij. Medewerkers hebben doelen in de vorm van een aantal normuren, of voor een bedrag dat er elk jaar voor klanten moet worden gewerkt. Daarnaast heeft ieder project een budgetvergroting.

Registreer ook verzuim en verlof in de urenregistratie

Niet schrijven geeft jou geen enkel inzicht in je uren. Het beste is om je medewerkers al hun uren, die ze volgens hun rooster moeten maken, te laten registreren. Het heet ook wel ‘volledig tijdschrijven’. Ook kunnen budgetten een vertekend beeld geven als alle tijd niet is geregistreerd.

Lees ook:  Je vloer egaliseren

No Replies to "Dé tips voor een efficiënte urenregistratie"


    Got something to say?

    Some html is OK