10 dagelijkse betekenissen die iedereen moet weten

Je hebt veel te maken met dagelijkse termen, waarvan het noodzakelijk is dat jij hiervan de betekenis weet. Lees over de tien termen, waarvan wij vinden dat iedereen de betekenis hier tegenwoordig van moet weten.

Zonnepanelen

Tegenwoordig heeft een groot deel van de Nederlandse bevolking zonnepanelen op het dak liggen. Natuurlijk is dit een goede ontwikkeling, omdat hierdoor gewerkt wordt aan een duurzamere wereld. Zonnepanelen leveren immers groene stroom op. Zonnepanelen zijn panelen die groene stroom opwekken met behulp van zonlicht. 

Aanzegbrief

Een werkgever krijgt wel eens te maken met ontslagen of met een werknemer, waarvan hij weet dat die niet in dienst zal blijven. Als je als werkgever van plan bent om een contract van een medewerker niet te verlengen, dan ben je verplicht om een aanzegbrief te versturen. Wat is een aanzegbrief precies? In een aanzegbrief regel je in eerste instantie of je het arbeidscontract zal verlengen van een bepaalde werknemer. Bij beëindiging van het contract worden belangrijke zaken uitgelicht in deze aanzegbrief, zoals het laatste salaris en de laatste werkdag.

Makelaardij

Je bent op zoek naar een nieuwe woning of je wilt je eigen woning verkopen. Dan moet je in contact komen met een makelaardij. Makelaars treden op als tussenpersoon die kopers en verkopers van woningen met elkaar verbinden. Door op te treden als tussenpersoon ontvangt de makelaar een bepaalde commissie bij een transactie.

Betekenissen

Steekslot

Een steekslot voorkomt inbraak van jouw caravan of aanhanger. Met een steeksleutel wordt jouw caravan of aanhanger aan de trekhaak bij elkaar gehouden, tot dat je deze zelf ontgrendelt. Hierdoor wordt voorkomen dat iemand er met jouw dure caravan vandoor gaat.

Telefoonhoesje

Telefoonhoesjes zijn in vele maten en soorten te krijgen. Deze zijn nodig om jouw telefoon goed te beschermen tegen schade. De aanschaf van een telefoonhoesje is namelijk vele malen kleiner dan de kosten van eventuele reparaties van geleden schade. Een telefoonhoesje is in veel verschillende soorten materialen te verkrijgen.

Boksbalautomaat

Als je ooit op de kermis bent geweest is de kans groot dat je bekend bent met een boksbalautomaat. Deze automaat zorgt altijd voor veel plezier en competitie. Een boksbalautomaat is ontworpen voor mensen die graag even op een ethische manier een klap willen verkopen. Dit is een goede manier om even het hoofd leeg te maken.

Funda

Funda is al een hele periode dé website, waar men gaat zoeken naar een woning. De betekenis van Funda is geen makelaarskantoor, maar een plek waar alle makelaars hun woningen aan kunnen bieden. Zo is het voor de zoeker overzichtelijk, welke huizen in zijn of haar regio beschikbaar zijn voor koop. Het is een plek waar kopers en verkopers bij elkaar komen.

Bustier

Veel vrouwen verwarren een bustier met een korset, echter is dit niet helemaal hetzelfde. Een bustier is namelijk voorzien van een ‘ingebouwde’ beha en eindigen meestal net boven de taille. Een korset daarentegen eindigt net onder de taille.

Restaurant meubilair

Het meubilair dat wordt gebruikt in restaurants, wordt restaurant meubilair genoemd. Restaurant meubilair is een breed begrip, omdat niet alleen de stoelen, banken en tafels eronder vallen. Ook het bestek hoort hierbij. Belangrijk bij restaurant meubilair is, is dat het op elkaar is afgestemd.

Lees ook:  Pasta Corner Maastricht: dé plek voor de beste pasta!

Rentmeester

De functie rentmeester is ontstaan in de middeleeuwen. Een rentmeester beheerde in die tijd kastelen, landerijen en heerlijkheden van de adel. Hoewel het geen bekend begrip is, bestaat een rentmeester nog steeds. Tegenwoordig werken rentmeesters naast vermogende families ook nog voor bedrijven die hun onroerend goed extern willen laten beheren.

No Replies to "10 dagelijkse betekenissen die iedereen moet weten"


    Got something to say?

    Some html is OK