Beleggen of niet beleggen? 

Beleggen klinkt voor sommige mensen nogal spannend in de oren. Verdien ik wel genoeg hiervoor? Toch is dat niet nodig. Beleggen is al lang niet meer voor een elitaire minderheidsgroep. Echt iedereen kan beleggen. Natuurlijk is er sprake van risico bij beleggen. Maar, hoe groot dit risico nu is? Dan hangt er helemaal vanaf hoe ver jij zelf wil gaan. Er zijn diverse vormen van beleggen. Benieuwd welke vorm misschien wel past bij jou? Lees het hier…Mogelijk ga je vandaag nog wel beginnen met jouw eerste belegging. 

Zelf beleggen of laten beleggen?

Het kan nogal lastig zijn: zelf beleggen of laten beleggen. Hoe weet je nu eigenlijk wat het beste is voor jou? Als je zelf belegt heb je in principe geen extra kosten. Dat wil zeggen, diegene die voor jou moet gaan beleggen moet ook betaald worden. Dit betekent dus dat een winstmaximalisatie ook moeilijker is. Daarentegen is de kans dat je veiliger belegt een stuk groter. Diegene heeft meer ervaring in beleggen.  

laten-beleggen

Het is een fabeltjes trouwens dat je veel geld moet hebben om zelf te beleggen. Je kunt namelijk zelfs al met een tientje zelf beleggen. Het hangt er dus maar net af van wat je wil. Met een tientje beginnen is sowieso een goed idee. Zo leer je het beleggen onder de knie te krijgen zonder dat je financieel in de problemen komt. Wel zo fijn toch? 

Laten beleggen 

Wil jij geld laten beleggen? Dan is het heel verstandig om voor een partij met ervaring te gaan. Daarnaast kun je vaak als je laat beleggen kiezen uit pakketten met verschillende hoogtes van risico’s. Ga je voor een risicovol pakket? Dan kun je dus veel geld verliezen, maar de kans op een hoge opbrengst is ook groter. Het is dus aan jou, wat je wil.  

Of je nu kiest voor weinig of veel risico, het is altijd verstandig om alleen met geld te beleggen dat je kunt missen. Zo voorkom je problemen. Voor sommige beleggingsproducten moet je ook een lange adem hebben. Sommige producten hebben jarenlang een dip en worden daarna ineens toch weer winstgevend. Het grote geheim van beleggen zit hem vaak in de juiste timing.  

Lees ook:  Over BHC

No Replies to "Beleggen of niet beleggen? "