Beheers de kunst van keuzes maken

Je hebt vast wel een in de supermarkt gestaan bij het schap van de frisdrank. Ook wel eens niet kunnen kiezen tussen cola of fanta? Vast wel. Dit is op het eerste oog niet erg, maar wat als de dag komt dat je moet gaan kiezen tussen een carrière? Dit is maar een voorbeeld van een van de moeilijke keuzes die je moet gaan maken in het leven. Daarom kun je er beter voor zorgen dat je weet hoe je een goede keuze kan maken. Dit kan op het moment dat jij mentale modellen beheerst, maar wat zijn mentale modellen precies en hoe leer je ze?

 

beste mentale modellen

 

Uitleg voor je beslissing

Je hebt bewust of onbewust een reden voor het maken van een moeilijke keuze. Waarom je de keuze maakt heeft te maken met je mentale modellen. Een mentaal model is ook een bepaalde manier van denken die jij hebt. Iedereen om je heen heeft een andere manier van denken en daarom ook een ander mentaal model. Er zijn complete studies te volgen die jou helpen om een aantal (of alle) mentale modellen te begrijpen en in het dagelijks leven toe te passen. Veel mensen laten zich dagelijks leiden door deze modellen. Er zijn er namelijk een aantal die geëerd worden. Een aantal van deze modellen worden hier even kort besproken. Maar wat zijn nu de beste mentale modellen die er zijn? Hieronder worden een aantal goede modellen uitgelegd.

 

Laat dit een les zijn

Beroemde mensen als bijvoorbeeld Einstein leefde ook met mentale modellen. Hij gebruikte bijvoorbeeld het scheermes van Ocam. Hij zegt namelijk dat elke theorie zo eenvoudig mogelijk moet zijn, maar niet té eenvoudig. Een ander voorbeeld is een mentaal model waar sommige van de meest welvarende mensen ter wereld mee leven. De naam is spijtminimalisme en het is eigenlijk best simpel. Voordat je iets wilt doen moet je jezelf de vraag stellen: Heb ik over een x aantal jaar spijt dat ik dit nu niet heb gedaan? Is het antwoord ja? Dan moet je het meteen doen. Is het antwoord nee? Laat het dan rusten. Simpel maar zeker effectief.

Lees ook:  Seksueel misbruik verwerken

No Replies to "Beheers de kunst van keuzes maken"


    Got something to say?

    Some html is OK