Als bedrijf inspelen op mobiele apps

Al jaren is het gebruik van mobiele apps enorm toe aan het nemen. Hoog tijd om als bedrijf hierop in te spelen en voor je medewerkers een app te maken.  Je vraagt je waarschijnlijk af hoe je dit moet aanpakken. In deze blog leggen we jou graag meer uit over het ontwikkelen van een app voor je medewerkers.

Welk platform

Bij het ontwikkelen van een app is het belangrijk om in het achterhoofd te houden wat de platform keuze voor de app wordt. Wordt het een app die alleen op Android te gebruiken is? Wordt het een app die alleen te gebruiken is op IOS-apparaten? Of kies je ervoor om een app te ontwikkelen die voor beide platformen te gebruiken is?

Aan de slag

Wat voor soort app ga je ontwikkelen? Wil je bijvoorbeeld dat deze alleen te gebruiken is op IOS of Android dan kies je voor een Native app. Wil je liever een app ontwikkelen die voor beide platformen te gebruiken is ? Kies dan voor een Hybrid app. Deze apps zijn voor beide platformen te gebruiken en gebruiken niet per platform een aparte programmeertaal.

Makkelijk gebruik maken van de app

Een van de belangrijkste factoren bij het ontwikkelen van apps is de gebruiksvriendelijkheid van de app. Dit wordt ook wel userinterface of gebruikersinterface genoemd. Wanneer je gebruiksvriendelijkheid in je app niet voldoende is zal deze niet goed ontvangen worden en voor problemen zorgen onder de gebruikers.

Wat voor soort gebruiker

Wat is de doelgroep van je app? Wie gaat jouw app gebruiken en wat zijn hierbij hun karaktereigenschappen? Het is belangrijk rekening te houden met de behoefte van deze doelgroep en deze goed te verwerken in je app. Zorg er ook voor dat je je werknemers een goede en duidelijke uitleg over de app geeft. Zo voorkom je verwarring en weet iedereen hoe de app gebruikt moet worden.

Ontwikkelproces van app

Nu je weet waar je op moet letten bij het ontwikkelen van je app hoef je alleen nog je app te laten ontwikkelen. Een bekend bedrijf dat aan app ontwikkeling doet in Rotterdam is Thinkaholic. Neem een kijkje op hun website voor meer informatie.

Lees ook:  Een fijne en goede stageplaats vinden

No Replies to "Als bedrijf inspelen op mobiele apps"


    Got something to say?

    Some html is OK