Zonnepanelen kopen in Maastricht

Wanneer we het over groene stroom hebben zijn zonnepanelen niet meer weg te denken. Je bespaart er over een lange tijd veel geld mee en ze zijn vooral handig. Je draagt ook nog bij aan een groener milieu doordat je op een natuurlijke wijze energie opwekt.

Hoe werken zonnepanelen

Zonnepanelen of fotovoltaïsche panelen, zijn panelen die zonne-energie kunnen omzetten in elektriciteit. Voor deze opwekking van elektriciteit wordt alleen de zon gebruikt. Hierdoor, is dit een voorbeeld van duurzame energieproductie.

Zodra er licht op een zonnecel valt ontstaat er een elektrische spanning tussen twee lagen van de zonnecel. Deze spanning wordt opgevangen en naar een omvormer gestuurd die er bruikbare energie van maakt. Deze bruikbare energie wordt daarna doorgestuurd naar de meterkast. Lees ook onze blog over de vooruitgang van zonnepanelen.

 

Tips bij het plaatsen

Zonnepanelen kunnen geplaatst worden op zowel een plat als schuin dak. De voorkeur gaat echter uit naar een plat dak omdat op deze manier de panelen beter afgesteld kunnen worden richting het zuiden. Verder kun je op een plat dak de panelen ook afstellen op een juiste hellingshoek, waardoor je nog beter de zonne-energie kan opvangen.

Bij het plaatsen van zonnepanelen is het daarnaast belangrijk dat je rekening houdt met je omgeving. Een grote boom kan bijvoorbeeld veel schaduw op je panelen veroorzaken waardoor de zonne- energie die je genereert sterk af neemt. Mocht je nou toch schaduw op je panelen krijgen en kan je hier niks aan doen dan bestaan er hulpmiddelen om alsnog de zonne-energie te verbeteren. Een voorbeeld hiervan zijn de zogenaamde power optimizers.

 

Salderingsregeling

Wanneer je meer energie opwekt dan dat je gebruikt kun je de te veel opgewekte energie terug verkopen aan de energieleverancier. De energieleverancier is dan verplicht deze energie van jou over te kopen. De energieleverancier kijkt elk jaar hoeveel energie jij hebt afgenomen en hoeveel je hebt terug geleverd. Het terug geleverde bedrag wordt dan in mindering gebracht van je energierekening. Je betaalt dan dus alleen nog maar het restant. Wek je meer energie op dan je jaarlijks verbruikt? Dan kun je dit ook verkopen aan je energieleverancier. In dit geval krijg je wel een stuk minder terug van je energieleverancier. Daarom is het belangrijk dat je niet meer zonnepanelen installeert dan je nodig hebt.

Het kopen van zonnepanelen

De levensduur van zonnepanelen is ongeveer 25 jaar. De terugverdientijd van zonnepanelen ligt tussen de 7 tot 10 jaar. Bij de aanschaf van zonnepanelen kun je ook nog de btw terugvragen. Dit kan bij een standaard  set al snel een bedrag opleveren van €800.- Ben jij op zoek naar zonnepanelen in Maastricht? Kijk dan eens op de website van Sunleaves.

Lees ook:  Wat is een executive search bureau?

No Replies to "Zonnepanelen kopen in Maastricht"


    Got something to say?

    Some html is OK