Een belastingadviseur voor je belastingaangifte

Het is weer maart en dus tijd om de belastingaangifte te doen. Sommige mensen zien dit als geen groot probleem en zijn zo klaar ermee. Anderen denken hier anders over en zien er vooral tegenop. Dit is niet zo heel vreemd, want het Nederlandse belastingstelsel zit best wel ingewikkeld in elkaar. De afgelopen jaren is dit niet makkelijker geworden en dus worden er nog steeds veel fouten gemaakt. Niet alleen door de particulieren, maar ook door de bedrijven en zelfs de overheid. Deze blog gaat daarom meer voordelen bespreken over het inhuren van een belastingadviseur.

Wat is het verschil tussen een boekhouder en een belastingadviseur?

Sommige mensen denken dat een boekhouder en een belastingadviseur hetzelfde doen. Echter, is dit totaal niet waar en hebben beide weinig met elkaar overeen. Ze verschillen enorm van elkaar en dus zit er niet een gelijkenis tussen de twee. Het kan gebeuren dat een accountant of boekhouder je fiscaal advies geeft, maar dit zal zelden genoeg zijn om een juiste belastingaangifte te doen. Boekhouders houden zich namelijk niet bezig met het geven van advies op het gebied van belasting, maar meer op het zorgen dat de rekeningen kloppen en de juiste posten zijn gebruikt met de juiste bedragen. Belastingadviseur , is een heel andere soort taak en hierbij wordt er vooral nadruk gelegd op het betalken van zo weinig mogelijk belasting. Hierdoor kan dit zeer waardevol zijn voor een onderneming.

Is de belastingadviseur wel te vertrouwen?

Goede belastingadviseurs zijn goud waard voor een onderneming. Ze zijn echter niet makkelijk te vinden en dat heeft met meerdere dingen te maken. Ten eerste, is het worden van belastingadviseur niet makkelijk en dien je vrijwel alles van belastingen en wetten af te weten. Voor veel mensen is dit dan ook niet haalbaar en daardoor doen zij niet de moeite om dit allemaal te leren. Ten tweede, is belastingadviseur geen beschermd beroep en kan vrijwel iedereen zich een belastingadviseur noemen. Zo komt het vaker voor dat een boekhouder zich belastingadviseur noemt, terwijl dit in werkelijkheid niet het geval is. Het gevolg? De onderneming loopt veel methodes voor besparen mis. Voer daarom altijd een controle uit op een aangenomen belastingadviseur. Je kan dit doen door contact op te nemen met referenties of door te checken of de adviseur staat ingeschreven bij het Register Belastingadviseurs.

 

Lees ook:  organiseer je eigen spoedverhuizing

No Replies to "Een belastingadviseur voor je belastingaangifte"


    Got something to say?

    Some html is OK