Alles over gezichtsverzorging

Het gezicht is een van de meest overgeslagen gebieden als het aankomt op verzorging. Toch is je gezicht vrijwel de gehele dag zichtbaar en moet het weer en wind doorstaan. Tijd voor wat extra TLC!

Huidtype

Een gezichtsverzorgingsroutine is lang niet voor iedereen hetzelfde. Welke gezichtsverzorging je moet gebruiken hangt namelijk af van jouw huidtype. Over het algemeen wordt er onderscheidt gemaakt tussen vijf verschillende huidtypen: de gewone huid, de droge huid, de vettige huid, de gemengde huid en de gevoelige huid. Voor elke type huid zijn er andere verzorgingsproducten verkrijgbaar. Zo wil je wanneer je een droge huid hebt opzoek naar een vocht inbrengende crème en vraagt een vettige huid om iets agressievere producten op basis van salicylzuur.

Verschillende stappen

Een gezichtsverzorgingsroutine bestaat uit verschillende stappen. Een van de meest logische, maar ook een van de meest belangrijke stappen, is het reinigen van de huid. Vergeet naast je gezicht ook niet je kaaklijn en hals mee te nemen. Stap twee is het scrubben van de huid. Door te scrubben verwijder je alle dode huidcellen wat kan helpen bij het voorkomen van puistjes. Scrubben mag geen onderdeel worden van een dagelijkse gezichtsverzorgingsroutine. Drie keer per week scrubben is meer dan voldoende. De laatste belangrijke stap in een gezichtsverzorgingsroutine is hydratatie. Door een vocht inbrengende crème aan te brengen op jouw huid bescherm je de huid tegen uitdroging. Op de lange termijn kan dit veroudering van de huid tegen gaan.

Gezichtsverzorging vrouwen

Vaak is de gezichtsverzorgingsroutine van vrouwen iets uitgebreider. Bij de eerste stap, het reinigen van de huid, is het namelijk zeer belangrijk dat alle make-up goed wordt verwijderd. Hiervoor zijn verschillende reinigers verkrijgbaar. Het advies is om eerst te reinigen met een reiniger op oliebasis en vervolgens kun je de laatste restjes nog verwijderen met een cleanser. Het verwijderen van make-up met een reiniger op oliebasis is beter omdat je op deze manier de make-up zonder hard te wrijven kunt verwijderen.

Gezichtsverzorging mannen

Gezichtsverzorging voor mannen wordt steeds populairder. Jaren geleden werd er maar weinig aandacht besteed aan de beste gezichtsverzorging voor mannen. Tegenwoordig is dat gelukkig anders en het vinden van de perfecte producten voor jou is nu een stuk makkelijker. Wanneer we kijken naar gezichtsverzorging voor mannen is het belangrijk dat we baardverzorging niet vergeten. Minimaal een keer per week scrubben mag dan ook niet worden overgeslagen omdat dit ingegroeide haartjes kan voorkomen. Maak scrubben daarom een vast onderdeel van jouw gezichtsverzorging voor mannen.

De zon

Heerlijk de hele middag op het terras in de zon. Jij wordt daar misschien vrolijk van, maar jouw huid is daar niet altijd blij mee. Jouw huid wordt namelijk op zo’n momenten blootgesteld aan UV-straling. Gebruik daarom op zonnige dagen SPF of ga voor een dagcrème waar al SPF in zit.

Gezichtsverzorging mannen

Lees ook:  Veel verschillende laptops

No Replies to "Alles over gezichtsverzorging"