Alleen het beste voor jouw huisdier

Een leefomgeving waar je jezelf goed in voelt en op je gemak bent hoort normaal te zijn, óók voor een hond. Voor veel mensen is een hond deel van de familie en zo dient ie’ dan ook behandeld te worden. Een van de dingen die je kunt doen is het aanschaffen van een hondenmand. Je vind hondenmanden overal en in elke mogelijke kleur, maat of materialen. Wanneer je er een wilt gaan kopen moet deze geschikt zijn voor jouw hond. Heb je een kleine chihuahua dan heb je waarschijnlijk een kleine hondenmand nodig dan wanneer je een grote Duitse herder hebt. Een hond wil niks liever dan genoeg ruimte om in te bewegen.

 

Op tijd wassen

Je dient de mand van je viervoeter tijdig te verschonen. Jouw hond vindt hygiëne net zo belangrijk als jij zelf. Denk er maar eens aan hoe vaak jouw hond van binnen naar buiten en weer teruggaat met allerlei rotzooi en viezigheid. Wanneer jij een tijdje onder je dekens slaapt wil je ook dat deze uitgewassen worden zodat je weer in een fris bed kunt liggen, toch? Gelukkig kun je meeste hondenmanden kun je gewoon in de wasmachine doen en in sommige gevallen alleen het kussen.

 

Vuistregels

Deze stap is van groot belang. Om ervoor te zorgen dat jij een hondenmand aanschaft die past bij de lengte van je hond, dan is het tijd om te gaan meten. Dit kan al met een simpel meetlint. Meet jouw hond in de lengte, breedte én hoogte. Die laatste wordt vaak vergeten maar is minstens net zo belangrijk als de andere twee. Weet je dit? Dan is de volgende stap het meten van de mand. Er zijn een aantal vuistregels als het aankomt op het kopen van een hondenmand. Je kunt van de volgende dingen uitgaan:

  • Een hond van 10 kilo heeft een mand nodig van ongeveer 50 centimeter breed.
  • Een hond van 20 kilo heeft een mand nodig van ongeveer 70 centimeter breed.
  • Een hond die nog zwaarder is heeft een mand nodig van ongeveer 100 centimeter breed.

hondenmand

 

 

Lees ook:  De juiste drukschakelaar selecteren voor uw elektronische toepassing

No Replies to "Alleen het beste voor jouw huisdier"


    Got something to say?

    Some html is OK