4 redenen om een reis naar Bonaire te maken

Iedere levensgenieter zou ooit een reis moeten maken naar de Caraïbische eilanden Aruba, Bonaire en Curacao. In deze blog vertellen we je waarom wij stiekem fan zijn geworden van Bonaire. Wij weten zeker dat je na het lezen zelf ook een ticket wil boeken.

Je kunt er sportief zijn

Als je op Bonaire bent, hoef je niet de hele dag te luieren op een strandbedje. Het eiland biedt namelijk genoeg mogelijkheden om je avontuurlijke kant naar boven te halen. Vooral op het gebied van watersport kun je er je ei kwijt. Ga bijvoorbeeld een ochtend kajakken en de mangroves bezoeken, of neem de tijd om de onderwaterwereld te zien tijdens een duik. In de mangroves vind je zeeschildpadden en bijzondere vissoorten, dus dat mag je absoluut niet missen.

Ook de genieter komt aan zijn trekken

Vooruit, luieren mag natuurlijk ook. Dat kan in resort, maar je kunt ook het avontuur aangaan en een architect op Bonaire een vakantiehuis te laten bouwen. Als je het eiland bezoekt, dan moet je natuurlijk ook rust nemen en je batterij eventjes opladen. Dit kun je prima doen op één van de mooie stranden die Bonaire rijk is. En dat zijn er nogal wat. Waar je absoluut moet zijn? Chachacha Beach ( hier kun je ook prima eten als je trek hebt), Donkey Beach, Bachelors Beach en The Amo Beach. Ga je liever een avond uit? Ga dan naar de Ocean Oasis Bar.

Je vindt er ongelofelijk bijzondere dieren

Als je een dierenliefhebber bent, dan is Bonaire absoluut jouw droombestemming. Waarom? Nou, volgens ons zegt het al genoeg dat het vliegveld Flamingo Airport heet. Flamingo’s verblijven graag op het eiland en is dan ook voor jou de plek bij uitstek om flamingo’s te spotten. Over het algemeen kun je echte niet dicht in de buurt van hun broedplaatsen komen, want deze plekken zijn beschermd. Bezoek daarom de Bonaire Wild Bird Rehab, een opvangcentrum voor de roze vogel. Dit center is in 2018 opgericht en is wel toegankelijk voor publiek.

Bezoek de Donkey Sanctuary

Naast een flamingo-opvang vind je op Bonaire ook een opvang voor ezels, namelijk de Donkey Sanctuary. Hier wonen wel honderden ezels die gewond of ziek zijn. De ezels komen waarschijnlijk zelf op je af om even te snuffelen. Wil je iets terugdoen voor deze dieren? Dan kun je altijd een ezel adopteren of een donatie doen. Dit geld wordt gebruikt om de ezels de verzorging te geven die zij nodig hebben.

Lees ook:  Beste designhotels in de wereld!

No Replies to "4 redenen om een reis naar Bonaire te maken"